NaslovnicaVijestiCristiano Ronaldo postaje besmrtan: Iz Španije odlazi njegova najveća noćna mora

Cristiano Ronaldo postaje besmrtan: Iz Španije odlazi njegova najveća noćna mora

Cristiano Ronaldo postaje besmrtan: Iz Španije odlazi njegova najveća noćna mora! Jučer je Španijom odjeknula vijest kao grom iz vedra neba, a toj vijesti najviše će se obradovati Cristiano Ronaldo i navijači Real Madrida. Prvi golman Valencie, Diego Alves, napustio je ovu ekipu te se vraća u domovinu gdje će nastupati za ekipu Flamenga. Vijest koja je iznenadila mnoge s obzirom da je Diego Alves važio za jednog od najbolja tri golmana u Španiji.

Cristiano Ronaldo postaje besmrtan

Brazilski nogometni golman, koji je važio za jednog od najboljih golmana u španskoj La ligi, Diego Alves, napustio je Valenciu te će karijeru nastaviti u brazislkom prvoligašu Flamengu. 32-godišnjak koji je važio za specialistu kada su u pitanju jedanaesterci odlučio se za ovaj potez nakon provedenih deset godina u Španiji a s obzirom da je u najboljim godinama za golmana, ovaj potez je mnoge iznenadio.

>> Transfer glasine: Aubameyang u Engleskoj, Van Dijk u Londonu, PSG nudi 150 miliona za mladu zvijezdu Reala

Alves je u deset provedenih godina u Španiji, odbranio čak 24 penala od 51 izvedenih i to u dresu Almerie za koju je nastupao od 2007 do 2011 i u dresu Valencie za koju je nastupao od 2011 pa sve do ove sezone, gdje je i stekao reputaciju jednog od najboljih golmana u Španiji i vjerovatno najboljeg golmana za branjenje jedanaesteraca.

[su_live_koeficijenti]

Zanimljiv je podatak da u duelu sa Ronaldom, Diego Alves vodi kada je u pitanju uspješnost izvedenih jedanaesteraca. Portugalac je protiv Brazilca izveo ukuono četiri penala a postigao je samo jedan pogodak. Kada u obzir uzmemo činjenicu da je Ronaldo jedan od najboljih izvođača penala na svijetu, jasno je kakav je golman Alves.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!