NaslovnicaVijestiEuropa: Kome treba što da se kvalificira na Svjetsko prvenstvo 2018

Europa: Kome treba što da se kvalificira na Svjetsko prvenstvo 2018

Neke reprezentacije su možda rezervirale mjesto na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, ali kvalifikacije još uvijek nisu završene.

Europa

Sjeverna Irska i Republika Irska će biti dokvalifikacijama, ali Škotska i Vels su bili vrlo blizu.

Posljednji krug grupnih utakmica u Europi odigrava se danas sa trostrukim viceprvacima Nizozemskom koja se bori za drugu poziciju, no trebat će im sedam ili više golova da bi to ostvarili. Portugal i Švicarska se suočavaju u velikoj utakmici u borbi za vrh skupine B.

U međuvremenu, Argentina je u nevolji, a Sirija je u dokvalifikacijama.

Ovdje ćemo analizirati scenarije kako bismo utvrdili tko treba što da se kvalificira.

Tko je kvalificiran?

Turnir će se sastojati od 32 momčadi, sa domaćinima Rusijom koja je automatski kvalificirana jer je domaćin, a još 31 zemlja pored nje treba da se kvalificira iz cijelog svijeta.

Već su se kvalificirali: Brazil, Iran, Japan, Meksiko, Kostarika, Belgija, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Španjolska, Engleska, Nigerija, Poljska, Egipat, Island i Srbija.

[su_cashout]

U Europi, svaka ekipa koja završi na vrhu svoje skupine automatski je kvalificirana, dok će najboljih osam od devet drugoplasiranih ekipa ići u dokvalifikacije.

EUROPA

Skupina A – Francuska, Švedska, Nizozemska

Šveđani još uvijek mogu prestići Francuze, ali Francuzi igraju kod kuće protiv Bjelorusije koju će vjerojatno pobijediti, dok na drugoj strani Šveđani igraju protiv Nizozemske u gostima. Nizozemska treba pobijediti Švedsku sa sedam golova razlike u posljednjoj utakmici kako bi osigurala mjesto u dokvalifikacijama. Da odmah upozorimo, to se vjerojatno neće desiti. To će biti drugi uzastopni međunarodni turni koji je Nizozemska propustila, a prvo Svjetsko prvenstvo od finala u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine.

Skupina B – Švicarska, Portugal

Portugal prati Švicarsku u skupini A, gdje se sastaju u posljednjoj utakmici ovih kvalifikacija. Ako pobijede u Portugalu, automatski idu na turnir, ako remiziraju ili izgube, čekaju ih dokvalifikacije.

 

Skupina H – Grčka, Bosna i Hercegovina

U skupini H, Grčka i Bosna i Hercegovina se bore za drugu poziciju. Grčka je 2 boda iznad Bosne i igraju protiv Gibraltara kod kuće u posljednjem kolu. Utakmica koju će Grčka vjerojatno dobiti, no Bosanci se i dalje nadaju nekom čudu. Bosna igra protiv Estonije i ukoliko ostvare pobjedu, a Grčka odigra neriješeno ili izgubi, kvalificirat će se u dokvalifikacije, no ni to nije 100% sigurno, jer ukoliko budu posljednja ekipa među drugoplasiranim, sve ovo će biti uzalud.

UPLATI!
Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!

Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!