NaslovnicaVijestiEvo koju je buduću zvijezdu Ferguson odbio potpisati 2006. godine nakon što...

Evo koju je buduću zvijezdu Ferguson odbio potpisati 2006. godine nakon što je nakon 45 minuta skautiranja zaključio da nije nivo za Uniteda!

Evo koju je buduću zvijezdu Ferguson odbio potpisati 2006. godine nakon što je nakon 45 minuta skautiranja zaključio da nije nivo za Uniteda! S obzirom da se je uspio zadržati čak 27 godina na klupi Manchester Uniteda, ne treba nas iznenaditi što se još uvijek otkrivaju legendarne priče o Sir Alexu Fergusonu. Fergie je završio svoju menadžersku karijeru prije četiri godine i još, uvijek je aktelan u medijima, posebno zbog novih stvari koje o njemu izlaze na vidjelo.

Evo koju je buduću zvijezdu Ferguson odbio

Prošle sedmice, bivši napadač Uniteda David Bellion podsjetio je na vrijeme kada je Škotski stručnjak bukvalno naredio dječaku da proda svoj Bentley nakon što ga je upozorio da u skopocjenom automobilu više ne dolazi na trening, što je ovaj odbio učiniti.

“Sir Alex ga je odmah prodao”, rekao je Bellion za The Sun. “Vozio sam se do trening centra u Carringtonu u Mini Austinu gotovo godinu dana, iako sam imao kod kuće Mercedesa.“

Klasični Fergie. 75-godišnjak je uvijek nastojao zadržati svoje igrače pri zemlji, bez obzira koliko novaca zarađivali u klubu. Bivši politički strateg Alastair Campbell bio je povjerenik Fergusona za vrijeme njegove vladavine u Unitedu, a sada je podijelio nekoliko njegovih slabo poznatih priča.

Jedan od njih vezana je za Ruud van Nistelroya te kako je Nizozemac zapečatio svoju sudbinu u Unitedu, tako što je poprilično loše postupio prema Cristiano Ronaldu nakon što je njegov otac umro.

“Nizozemac je rekao Cristiano Ronaldu da pronađe svog novog tata u Carlosu [Queirozu, Fergusonovu pomoćniku] – odmah nakon što je Ronaldo ostao bez oca, koji je bio, da napomenemo, alkoholičar.

“Carlos mu je rekao da pokaže poštovanje prema Cristianu a on mu je odgovorio da on nikoga ne poštuje. Kasnije se izvinuo, ali CR to nije prihvatio, kao ni Ferguson koji ga je prodao Real Madridu.“

>>Najveći derbi u Turskoj pretvorio se u kaos: 11 žutih kartona, pet crvenih, tri gola i dva penala

Campbellova druga priča nas vraća u 2006. godinu, kada je Sir Alex otišao gledati tada talentovanog Franck Riberya koji je igrao za Marseille protiv Bolton Wanderersa u Kupu UEFA. On je rekao da je Fergusonu trebalo samo 45 minuta da odluči da Ribery nije dovoljno dobar za United. Gledao ga je samo do poluvremena.

“Alex je promatrao Francka Riberyja, igrača Marseillea, ali je do poluvremena odlučio da nije dovoljno dobar za United”, rekao je Campbell za Daily Mail.

Fergusonove procjene rijetko su bile pogrešne, ali je propuštena prilika za potisivanjem Riberya mu je vjerovatno najveća greška u karijeri.

Ribery se 2007. godine pridružio Bayernu Münchenu, a brzo se razvio u jednog od najboljih igrača na svijetu, koji je također osvojio sedam naslova Bundeslige i jednan trofej Lige prvaka.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!