NaslovnicaVijestiEvo zašto je Davinson Sanchez izabrao Tottenham ispred Barcelone ovog ljeta!

Evo zašto je Davinson Sanchez izabrao Tottenham ispred Barcelone ovog ljeta!

Evo zašto je Davinson Sanchez izabrao Tottenham ispred Barcelone ovog ljeta! Tottenham je ovog ljeta držao navijače u neizvjesnosti, sve do kraja prelaznog roka. Nešto manje od sedam dana ostalo je od zatravarnje transfer roka prozora kada su Spursi objavili vijest da su doveli  Davinsona Sancheza za 42 miliona funti iz Ajaxa, što predstavlja klupski rekorda kada je visina transfera u  pitanju.

Evo zašto je Davinson Sanchez izabrao Tottenham

Paulo Gazzaniga, Juan Foyth, Serge Aurier i Fernando Llorente su odmah iza  Sancheza, ali ipak Kolumbijac je najzvučnije pojačanje koje je stiglo u Tottenham. Sanchez je već stigao spreman za nastup u Premier ligi. Snažan, brz i atletski spreman igrač dokazao se ranije igrajući za Ajax u Holandiji ali i u Evroskoj ligi gdje je sa svojom ekipom stigao do finala.

Ajax, je igrao u finalu prošle godine, Sanchez je bio jedan od najboljih igrača u ekipi, ali su na kraju ipak izgubli finale od Manchester Uniteda. To nije smetalo Pochettinu, koji je ranije već vidio kvalitete Sancheza koje su potrebne za igranje u Premier ligi

>> “Messi me je pitao da li sam na posudbi u klubu i koliko imam godina”

Sanchezova karijera mogla je biti sasvim drugačija, da se je odlučio otići u  Barcelonu prije nego što je potpisao za Ajax. Zanimljivo, Barcelona je i ovog ljeta po drugi put izgubila utrku za Sancheza.

Blaugrana je u prošlosti pokupila neke od najvećih dragulja iz Južne Amerike, međutim, ovaj put nisu mogli uvjeriti odbrambenog igrača da se pridruži njiovoj ekipi.

“Svi su mi govorili: Moraš igrati u Barceloni: Ti si brz, snažan, tehnički potkovan igrač. Nudili su mi da igram za B ekipu Barcelone, u početku, ali ja sam želio kontinuitet na visokoj razini” rekao je Sanchez za  Daily Mail.

Spursi dakle, nisu bili jedini klub koji je pratio Sancheza. Na kraju se je ispostavilo da je Mauricio Pochettino, trener Tottenhama, bio ključni razlog zbog kojeg je izabrao Tottenham.

“Imao sam fantastičnu sezonu u Ajaxu i gdje smo stigli do finala lige Europa. Ovog ljeta spominjan sam u rzanim glasinama, ali ponuda Spursa je bila jedina ponuda na stolu. Mauricio Pochettino me je nazvao i rekao da me želi imati u svojoj ekipi.

“Vidio sam priliku da napredujem kao igrač u Tottenhamu. Mauricio je zaista izvanredan trener. Biti dobar trener, ne znači da imaš samo dobre rezultate, nego moraš biti i biti velika osoba. On često razgovara sa mnom, šali se sa svim igračima u klubu i mi smo spremni poginuti za njega na terenu.“ rekao je za kraj Sanchez.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!