NaslovnicaVijestiGianluigi Buffon otkriva zašto je odbio priliku da igra u Premier ligi

Gianluigi Buffon otkriva zašto je odbio priliku da igra u Premier ligi

Gianluigi Buffon otkriva zašto je odbio priliku da igra u Premier ligi. U izgradnji izazova za jednu veliku karijeru koja ga je izbjegavala, Gianluigi Buffon je otkrio da su ga dva legendarna menadžera Premier lige željela potpisati u prošlosti.

Gianluigi Buffon otkriva

Buffon je bio gotovo stalni prvotimac u Juventusu jer su morali razbiti banku da ga potpišu iz Parme 2001. godine.

Naknada od 53 milijuna eura je bila rekord u to doba, ali se pokazala kao izvanredna vrijednost za taj novac Staroj dami, jer im je Gigi pomogao u gotovo svakom trofeju u njegovom tamošnjem vremenu – ali svi su bili tako različiti.

Sada se priprema za svoje drugo finale Lige prvaka sa talijanskim divovima u tri godine, izgubivši od Barcelone u finalu 2015. u Berlinu.

[su_finale_lige_prvaka_300x250]
Juventus je već ove godine pobijedio Katalonce, pored impresivne europske kampanje – pogotovo nakon što im Barcelona nije uspjela dati gol, poslije povijesnog preokreta kojeg su napravili nad PSG-om.

Večeras putuju u Cardiff zbog finala u kojem igraju protiv Real Madrida, još jednog tima koji je impresionirao na svim natjecanjima.

No, kako se zvižduk za početak utakmice približava, Buffon kaže da možda ne bi postao legenda Juventusa kakva je danas, da je prihvatio ponude iz Premier lige koje je imao u prošlosti.

“Ono što znam, bila su tri ozbiljna vremena kada su engleski klubovi željeli da me dovedu u svoje redove.”

“Znam da su to bili Alex Ferguson i Arsene Wenger.”

“Kada je Manchester City preuzeo inicijativu, znao sam da će se raspitivati za mene.”

[su_finale_lige_prvaka_468x60]

Gledajući unatrag, teško je zamisliti Buffona u bilo kojem drugom dresu, osim u Juventusu, ali kakvo bi on bio pojačanje za bilo koju momčad u Premier ligi.

To dovodi do pitanja o tome zašto je odbio Premier ligu, a posebno, zašto je odbio priliku da se pridružio timovima poput Manchester Uniteda ili Arsenala.

Također pročitajte: Juventus v Real Madrid: Talijanski prvaci protiv španjolskih prvaka, povijesno finale Lige prvaka

Pa, kada su ga pitali o odbijenom premještanju u Englesku, Buffon je rekao: “Postoji mnogo razloga zašto se nijedan od ovih transfera nije dogodio.”

“Iako je Premier liga posebna liga, uvijek sam želio ostati lojalan Juventusu.”

“Oduvijek sam bio vrlo uspješan, ne bih ništa promijenio.”

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!

Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!