NaslovnicaVijestiGuardiola: Ovo mi se nikada nije desilo do sada

Guardiola: Ovo mi se nikada nije desilo do sada

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola priznao je da se njegov tim teškim porazom od Evertona (4:0) u mnogome udaljio od titule Premier lige i poručio da je Chelsea praktički pred šampionskim slavljem. Španjolski stručnjak je također rekao da mu se ovako nešto nije desilo u karijeri s obzirom da je osvojio sedam titula u prethodnih osam godina.

nije desilo

Manchester City je na Goodison Parku doživio najuvjerljiviji poraz u posljednjih devet godina, a španjolski stručnjak nije mogao sakriti da je sadašnja situacija najteža u njegovoj karijeri.

“Chelsea ima veliku prednost, 10 bodova je mnogo. Drugi nam bježi tri boda i to je dostižno. Stvaramo dosta prilika, ali imamo problem u realizaciji. Takve stvari su problem u glavama igrača, moramo napornije trenirati i da budemo mentalno jači.”, rekao je Guardiola za Sky sport.

Guardiola dodaje da se prvi put susreće s problemima u obrani, pošto su “građani” primili čak 26 golova na 21. utakmici u engleskom prvenstvu.

“Imao sam nekoliko sličnih situacija u prošlosti, ali ovo mi se nikada nije desilo. Kada u osam godina osvojite sedam titula, navika je da se stalno pobjeđujete. Moram pronaći rješenje kako da moji igrači opet krenu s pobjedama. Sretan sam u Manchesteru, ali prvi put u karijeri primam mnogo golova. To mi se nije dešavalo, moram otkriti razlog.”, zaključio je Guardiola.

Nogometaši Cityja su trenutno peti na tablici Premier lige, a u narednom kolu dočekuju drugoplasirani Tottenham na Etihadu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!