NaslovnicaVijestiHuddersfield Town oborio klupski rekord u visini transfera

Huddersfield Town oborio klupski rekord u visini transfera

Huddersfield Town oborio klupski rekord u visini transfera! Neočekivani novajlija u engleskoj Premier ligi, Huddersfield Town počeo je torišiti televizijski „jackpot“ kako Englezi popularno nazivaju ogromni novac koji svaka ekipa dobije od televizisjkih prava. Prvo i ujedno rekordno pojačanje je belgijski napadač Lauren Depoitre.

Huddersfield Town oborio klupski rekord u visini transfera

Angleski klub, Huddersfield Town je prije nekoliko godina mogao sanjati da nastupa u Premier ligi, a o ovako visokim transferima ni najoptimističniji nisu smjeli ni pomisliti. Ali nakon bajkovite sezone u Champonshipu, ekipa Huddersfielda se je prvi put u svojoj historiji plasirala u najbogatije takmičenje na svijetu – Premier ligu.

>> Saznajte kakav je ultimatum postavio Marco Verratti PSG-u

Huddersfield je dio novca koji su dobili od TV prava, a dobili su oko 150 miliona funti, počeo trošiti na nova pojačanja, prvo i ujedno rekordno pojačanje je belgisjki napadač, 28-godišnji Laurent Depoitre, koji u Englesku stiže iz Porta za 5 miliona eura. Belgijanac koji je prije Porta briljirao u dresu Genta, tako j postao najskuplji igrač u historiji ovog kluba.

[su_live_koeficijenti]

„Laurent je odličan napadač koji se dokazao u dresu Genta, nakon čega je igrao za Porto u vrlo jakim evropskim utakmicma, a u domaćem prvenstu je osvajao mnoge medalje i pehare. Naš cilj j da ga vratimo u formu u kojoj je bio prije dvije sezone kada jee harao belgisjkom ligom.“ rekao je za kraj trener Huddersfielda, David Wagner.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!