NaslovnicaVijestiIgrač Monaca postavio rekord u Ligi prvaka

Igrač Monaca postavio rekord u Ligi prvaka

Wonderkid ekipe Monaca Kylian Mbappe, postavio je senzacijonalan rekord u Ligi prvaka u današnjoj pobjedi njegove ekipe nad ekipom Borussije iz Dortmunda, rezultatom 3-2.

Talentovani napadač u dva navrata je pogodio mrežu Dortmunda u prvoj utakmici četvrtine finala Lige prvaka te je tako donio veliku prednost svojoj ekipe pred revanš koji se igra za sedam dana u Monacu.

Rekord u Ligi prvaka

Kyilan Mbappe je tako postao najmlađi igrač koji je postigao dva gola u jednoj utakmici u knockout fazi Lige prvaka, sa samo 18 godina i 113 dana.

>> JUVENTUS PRODUŽIO UGOVOR SA JEDNIM OD NAJBOLJIH IGRAČA

Real Madrid, Barcelona i Manchester United već su odavno zainteresovani za usluge ovog fenomenalnog igrača, koji sa svojim predstavama još uvijek drži Monaco u utrci za titulu u Francuskoj ligi.

Mbappe je postigao 21 gol u svim takmičenjima ove sezone, a prethodno je već dva puta pogađao protiv Manchester Citya u osmini finala.

[su_bet365_live_koeficijenti]

On je takođe postao jedini igrač uz Leroya Sanea koji je pogađao mrežu protivnika u tri uzastopne utakmice knockout faze Lige prvaka. Podsjetimo, najmlađi strijelac u historiji Lige prvaka je nekadašnji igrač Barcelone, Bojan Krkić (17 godina i 7 mjeseci).

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!