NaslovnicaVijestiJose Mourinho podržava Svjetsko prvenstvo sa 48 ekipa

Jose Mourinho podržava Svjetsko prvenstvo sa 48 ekipa

Mnogi utjecajni nogometni glasovi govore protiv Fifinog prijedloga proširenja Svjetskog prvenstva na 48 ekipa sudionica – ali Jose Mourinho nije među njima. Gianni Infantino je, čak i prije trenutka kada je postao prvi čovjek Svjetske nogometne federacije, zagovarao ideju prvenstva više od 32 sadašnje momčadi – Svjetsko prvenstvo sa 48 ekipa.

svjetsko prvenstvo sa 48 ekipa

Pošto je razmatrano nekoliko različitih formata, odlučeno je da se predloži onaj sa 16 skupina od po tri momčadi, sa doigravanja od 32 nacionalne selekcije. To će svakom timu koji se kandidira na najveći nogometni (i ne samo nogometni) događaj na svijetu jamčiti najmanje dvije, a najviše sedam utakmica (koliko polufinalisti imaju i danas, računajući finale i utakmicu za treće mjesto).

Taj plan, nakon mjeseci lobiranja, gotovo izvjesno može očekivati ​​verifikaciju u Zürichu kroz par dana. Jose Mourinho se itekako raduje tome.

“Potpuno sam za to. Kako klupski trener, kada bi proširenje značilo više mečeva, manje odmora i kraći pripremni period za igrače, rekao bih: ne. Međutim, važno je da kritičari analiziraju stvari i uvide da proširenje ne znači više mečeva. Igrači su zaštićeni, kao i klubovi.”, rekao je trener Manchester Uniteda.

Momčadi s manje potencijala i iskustva će vjerojatno igrati dva meča i ići kući. Ali će to uraditi nakon stjecanja važnog iskustva na terenu, a imat će i gospodarsku korist. To znači i razvoj nogometne infrastrukture.

“Više zemalja sudionica znači više strasti, više sreće, više entuzijazma”, ističe Mourinho.

Azija i Afrika su u potpunosti iza ovog prijedloga, baš kao i Južna i Sjeverna Amerika. Jedino je Europa nezadovoljna njime, brinući se da će se na ovaj način razvodniti kvalitetu šampionata.

Gotovo da je izvjesno – mada neće biti službeno do 2020. godine – da će Svjetsko prvenstvo sa 48 ekipa svoj debi imati 2026. godine. Veliki favoriti za organizaciju tog turnira su Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!