NaslovnicaVijestiKaka objasnio zbog čega je odbio Manchester City 2009. godine!

Kaka objasnio zbog čega je odbio Manchester City 2009. godine!

Kaka objasnio zbog čega je odbio Manchester City 2009. godine! Nekada davno Lionel Messi i Cristiano Ronaldo nisu bili jedini igrači koji su se borili za Ballon d’Or, nagradu koja se dodijeljuje najboljem igraču na svijetu. Posljednji igrač koji je osvojio tu nagradu a da se ne zove Cristiano ili Lionel, bio je brazilski as Kaka, koji je skoro prešao u Manchester City 2009. godine a nedavno je otkrio zašto je odbio bogati klub.

Kaka objasnio

Messi i Ronaldo nisu uvijek bili najbolji igrači na svijetu, to je činjenica. Kada Ronaldo dobije trofej za najboljeg igrača svijeta ove godine, to će biti punih deset godina njihove dominacije i po pet naslova za svakog.

Njihova dominacija je nevjerovatna, svoju vladavinu su protegnuli od trenutka kada Ballon d’Or nije imao nikakve veze s FIFA-om, zatim su vladali kada su dvije organizacije zajedno dodijeljivale nagradu a I nakon što su se dvije organizacije ponovno raspale.

No, još u 2007. godini  najbolji igrač na svijetu bio je igrač AC Milana Kaka pa nije bilo čudno što je 18 mjeseci kasnije, kada je Manchester City prvi put u nogometnom svijetu predstavljen kao jedan od superbogatih klubova, te je bio prvi klub u koji su uloženi novci stranih investitora, bio na meti upravo kluba iz Manchestera.

>> Toni Kroos objasnio zašto je napustio Bayern Munchen 2014. godine

U januaru 2009. godine City je poslao ponudu od 100 milijuna funti, ali posao je propao u zadnji tren, a šest mjeseci kasnije, Kaka se preselio u Real Madrid za, tadašnji record kada su visine transfera u pitanju.

U razgovoru sa novinarom portal “Four-Four-Two”, otkrio je koliko je blizak bio prijelaz na Etihad i zašto se on odlučio da odbije tu ponudu

“Pregovori su otišli vrlo daleko, jedina stvar koja me dijelila od potpisa za City je bila moja konačna riječ, plaće koje su mi bile ponuđene bile su mnogo, mnogo veće od onoga što sam zarađivao s Milanu.”

“Trebao sam da zamijenim jedan od najstarijih i najuspješnijih klubova u Europi za momčad koja je tek bila na početku novog projekta, gdje sam trebao biti prvi veliki igrač. Sigurnije je bilo ostati u Milanu. ” rekao je Kaka.

[su_no1forfootball]

Iste te godine, Kaka je potpisao za Real Madrid, u paketu sa Cristiano Ronaldom, koji su trebali biti ubitačan tandem u Madridu. Kakino vrijeme provedeno u Realu, obilježile su mnoge povrede zbog kojih nikada nije opravdao uloženi novac.

[su_live_koeficijenti]

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!