NaslovnicaVijestiKako posluje Bavarski gigant? Real zahtijevao desetine miliona a dobio...

Kako posluje Bavarski gigant? Real zahtijevao desetine miliona a dobio…

Kako posluje Bavarski gigant? Real zahtijevao desetine miliona a dobio… Jučer je Bayern, baš onako kako to oni rade, iz vedera neba objavio vijest da je novi igrač minhenskog kluba James Rodrigez. Nakon što su ga povezivali sa Unitedom i Chelseajem, te zahtijevali ogromne novce za ovog Kolumbijca, on je na kraju završio u Munchenu i to za sitniš.

Kako posluje Bavarski gigant?

Najveći pobjednik ovog transfera je svakako James Rodrigez. Ovaj odlični nogometaš, koji je u Realu bio žrtva sistema te je prilike dobivao na kapaljku, imat će priliku ponovo da pokaže svijetu koliko zapravo on vrijedi. Odmah iza njega je Bayern. U tajnosti su dugo vremena vodili pregovore, James uopšte nije bio povezivan sa Bayernom nego samo sa Unitedom i Chelseajem i na kraju kao grom iz vedra neba proširila se vijest da je James novi igrač Bayerna.

Real Madrid je za Jamesa tražio 75 miliona eura, otprilike onoliko koliko su platili Monacu prije tri godine za njegove usluge. Sve je iznenadio ovaj transfer, Bayern je kao mnogo puta do sadda u tajnosti pomeo svu konkurenciju a još više će as iznenaditi finansijski detalji transfera. Bayern je ovu zvijezdu svijetskog nogometa dobio za sitniš.

[su_live_koeficijenti]

Rodrigez će dvije godine u Bayernu provesti na pozajmici, a Bayern će Realu po godini platiti 5 miliona eura. Troškove plate igrača snosi Bayern, te će za njegovi platu godišnje izdvojiti po 8 miliona eura. Ukoliko zadovolji ukuse čelnika Bayerna, oni mogu odkupiti njegov ugovor za 40 miliona eura. Kada se sve sabere ukupan iznos transfera bez igračeve plate bi iznosio 50 miliona eura, ili 10 miliona ukoliko ga odluče zadržati samo dvije godine. Bavarci su još jednom pokazali svijetu kako se posluje i zbog toga jesu jedan od najstabilnijih klubova na svijetu.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!