NaslovnicaVijestiKatar ulaže u organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. čak 500 miliona dolara tjedno

Katar ulaže u organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. čak 500 miliona dolara tjedno

Organizacija Svjetskog prvenstva u nogometu je “skupa igračka” i to svi znaju. Ali sredstva koje Katar ulaže kao zemlja domaćin Mundijala 2022. ima šokantno su veliki i iznose čak 500 milijuna dolara – tjedno!

katar ulaže

“Trošimo skoro 500 milijuna dolara tjedno, i tako će biti sve dok ne završimo radove. Ukupan proračun iznosi oko 200 milijardi dolara”, otkrio je katarski ministar financija Ali Sharef el Emad.

“Ne želimo da dođemo u situaciju da još uređujemo stadione, a da je prvenstvo počelo i da su ljudi već stigli u našu zemlju,” kazao je katarski ministar.

Ali Sharef el Emad je otkrio da se ne grade samo stadioni već i putevi, željeznice, hoteli, novi zračna, bolnice …

“Novac jeste osiguran, ali je cijena nafte bitno pala”, dodao je Al Emad.

Na pitanje hoće li to biti najskuplje SP u povijesti, ministar je odgovorio: “U kompletnu infrastrukturu ulažemo 200 milijardi dolara, međutim, ako računamo samo objekte za SP, onda neće biti najskuplje”.

Katar za Mundijal gradi deset stadiona, od kojih će sedam biti potpuno novi, a tri će proći obnovu i povećanje kapaciteta.

To je treća zemlja na svijetu po rezervama plina, a ova država ima i više od 25 milijardi barela rezervi nafe. Nafta i zemni plin čine 85% prihoda od uvoza i preko 50% BDP-a.

Katar je 2016. prvi put u posljednjih 15 godina zabilježio proračunski minus zbog pada cijena energije. Manjak je iznosio 12 milijardi dolara, a za 2017. odobren državni proračun s deficitom od 7,7 milijardi dolara.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!