NaslovnicaVijestiLegenda Manchester Uniteda otkrio kako je mogao završiti u Liverpoolu 1999. godine

Legenda Manchester Uniteda otkrio kako je mogao završiti u Liverpoolu 1999. godine

Legenda Manchester Uniteda otkrio kako je mogao završiti u Liverpoolu 1999. godine! Koliko bi transfera u potpunosti zamjenilo historiju nogometa, da su se u određenom trenutku drugačije odlučili? Mnogo njih, a jedan od najzanimljivijih je možda transfer velike legende Uniteda koja je u ljeto vrlo lahko mogla završiti na Anfieldu.

Legenda Manchester Uniteda

U prošlosti su mnogi igrači povezivani sa velikim brojem klubova prije nego što su se odlučili za jedan od njih. Neymar je možda bio povezivan samo sa PSG-om ovog ljeta, ali u prošlosti je vrlo lahko mogao završiti u Manchester Unitedu, pa čak i u Realu.

Skoro svaki transfer rok je tako. Igrači se povezuju sa klubovima koji su pokazali interes za njih i sa onima koji nisu. Tek nakon određenog broja godina na površinu isplivaju tačne informacije, baš onako kako je zaista i bilo. Tako je bilo sa Edwinom van der Sarom.

On je nedavno izjavio kako je davne 1999. godine bio vrlo blizu prelaska u Liverpool, nakon što je napustio ekipu Ajaxa sa kojom je osvojio Ligu prvaka. Dakle, da li uopšte možete zamisliti da je tada Edwin van der Sar potpisao za Liverpool? Danas bi dosta stvari bile drugačije.

>> Transfer glasine: Arsenal dovodi reprezentativca Srbije, Andre Gomes pronašao novi klub u Engleskoj, Chelsea zainteresovan za napadača Crvene Zvezde

Legendarni nizozemski golman je otkrio da je 1999. godine vodio pregovore sa Redsima:

“Kad sam napustio Ajax 1999. godine, putovao sam u Liverpool i razgovarao s trenerom Liverpoola, Gerrardom Houllierom. Obišli smo stadion, upoznao sam se sa predsjednikom i sa nekoliko igrača.”

[su_watch_live_football]

“Razmišljala sam mnogo o tome, ali kad je Juventus došao sa ponudom zaključio sam da bi bio veći izazov igrati u Italiji, koja je tada bila mnogo jača liga od Engleske.”

Nizozemac je odlučio preseliti se u Italiju, ali njegova epizoda u Juventusu nije trajala dugo a isto tako nije bila uspješna, jer je klub u toj sezoni završio tek na sedmom mjestu Serije A.

Van der Sar je kasnije potpisao za Fulham gdje je sa odličnim predstavama privukao pažnju Uniteda, 2005. godine koji su još od odlaska legendarnog Petra Schmeichla tražili adekvatnu zamjenu, koju su itekako pronašli u nizozemskom golmanu.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!