NaslovnicaVijestiLionel Messi osuđen na 21 mjesec zatvora

Lionel Messi osuđen na 21 mjesec zatvora

Lionel Messi osuđen na 21 mjesec zatvora! Šok u Barceloni, svi su u nevjerici! Zvijezda Barcelone i najbolji igrač ovog kluba, nakon duže sudske parnice u kojoj su on i njegov otac optuženi zbog utaje poreza, osuđen je na 21 mjesec zatvora. Vrhovni sud Španije potvrdio je prvostepenu presudu te je tako Messi osuđen na 21 mjesec zatvora.

Lionel Messi osuđen na 21 mjesec zatvora

Ali na njegovu sreću, zakoni u Španiji su drugačiji nego u ostalim državama, pa Lionel Messi neće iza rešetaka. Ali bio je veoma blizu. Naime, po španskim zakonima svaka kazna ispod dvije godine može biti i uslovna, tako da se Messi u ovom slučaju, na njegovu sreću i sreću Barcelone izvukao bez odlaska iza rešetaka.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Zvijezda Barcelone je zajedno sa ocem Jorgeom optužen da je prethodnih godina napravio veću utaju poreza i time oštetio državu. U junu prošle godine su prvostepeno osuđeni te su se odlučili žaliti vrhovnom sudu Španije, koji je samopotvrdio izrečenu kaznu.

Zašto je Lahm najbolji desni bek u povijesti?

Podsjetiomo, otac Jorge i Lionel Messi su “utajili” 4,1 milion eura u periodu od 2007. do 2009. godine. Pored uslovne kazne, Lionel mora platiti novčanu kaznu u iznosu od 2 miliona eura, dok će njegov otac Jorge platiti pola miliona manje.

Sve u svemu, bez obzira što se je izvukao bez zatvora, ova presuda će uveliko urušiti ugled Lionela Messia.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!