NaslovnicaVijestiMarcelo Lippi otkrio koji je najbolji klub u Evropi

Marcelo Lippi otkrio koji je najbolji klub u Evropi

Marcelo Lippi otkrio koji je najbolji klub u Evropi! Trener koji je vodio Juventus kada su zadnji put gostovali na Camp Nou govorio je za španske medije pred večerašnji susret te je otkrio koja je ekipa trenutno najbolja u Evropi.

Marcelo Lippi otkrio koji je najbolji klub u Evropi

Španjolski El Pais u iščekivanju revanš četvrtfinala Lige prvaka između Juventusa i Barcelone objavio je intervju s jednim od najboljih trenera svih vremena, Marcelom Lippijem. Legendarni talijanski trener otvoreno je govorio o europskom klupskom nogometu, te je naveo Juventus kao najbolju ekipu trenutno.

Juve je zna kako iskoristiti svoje prednosti. Stvari koje oni odrađuju na terenu, odrađuju ih najbolje, bolje od bilo koje druge ekipe. Oni igraju kao jedna cjelina. Odbrana igra savršeno, maksimalono koriste svoj kvalitet i iskustvo. U napadu imaju kvalitet kojeg nisu imali prije. A da ne spominjem Buffona, koji je sa 39 godina jedan od najboljih na svijetu.” – bio je pun hvale na račun svog bivšeg kluba Lippi.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Italijan koji je sa Juventus osvojio Ligu prvaka 1996 godine, mišljenja je da je pravo vrijeme za kraj posta u Evropskim takmičenjima: “Mislim da 21 godina bez trofeja u Evropi je previše za ekipu kakva je Juventus. Mislim da je ovo Juventusova godina, mogli bi osvojiti sve trofeje za koje su u igri. Govorimo o najboljoj Evropskoj ekipi, ekipi koja ima globalnu vrijednost”

>> ŠTA JE PIQUE OBJAVIO NA TWITTERU NAKON GOLA RONALDA?

Juventus je zadnji put gostovao na Camp Nou 2003 godine kada ih je sa klupe predvodio upravo Lippi. “Birindelli je ubasio sa strane, a Zalayeta je pogodio u produžetku. I tada smo igrali kao jedna cijelina. Lijepa sjećanja.” – prijesjetio se je Lippi te se dotakao ekipe Barcelone i Paola Dybale.

Barcelona ima samo napad i ništa više. U padu su i Real i Bayern, najveća opasnost Juventusu je Monaco. Igraju fantastično. Juventus ima Dybalu, strašan je a toliko skroman. Suđeno mu je da postane najbolji na svijetu.” – završio je Lippi.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!