NaslovnicaVijestiŠok u Kataloniji: Messi odbio produžiti ugovor sa Barcelonom

Šok u Kataloniji: Messi odbio produžiti ugovor sa Barcelonom

Messi odbio produžiti ugovor sa Barcelonom! Prvu ponudu koju je argentinac imao na stolu, glatko je odbio i uopšte nije želio pregovarati sa čelnicima ekipe. Za drugu ponudu koju već pripremaju u Barci, moraće se mnogo više potruditi ukoliko žele da legenda kluba ostane na Camp nou.

Messi odbio produžiti ugovor sa Barcelonom

Da će potipsati i ostati u klubu, Messi je već potvrdio ranije ove godine. Ali formalnosti u ugovoru oko kojih se dogovaraju ili bolje rečeno, ne mogu dogovoriti prave veće probleme nego što se očekivalo. Pregovori su u toku, traju već nekoliko mjeseci. Messijev zastupnik, njegov otac Jorge Messi, još uvijek nije pronašao zajednički jezik sa čelnim ljudima Barce.

[su_bet365_live_koeficijenti]

 

Predsjednik klub Josep Maria Bartomeu, kako prenose španski mediji, je veoma miran i staložen, te je ubjeđen kako će postići dogovor u narednim sedmicama. Messi je ugovorom za Barcu vezan još iduću sezonu, ne žuri sa potpisivanjem ugovora, ali čelnim ljudima Barce voda već ide u grlo. Ukoliko za 6 mjeseci ne nađu zajednički jezik, ostali klubovi će moći započeti otvorene pregovore sa Messijem, te ga dovesti u svoje redove potpuno besplatno!

>> Zvanično: Lacazette ipak u Španiji za 40 miliona eura

Novi ugovor koji će Barcelona ponuditi Messiju, bi mu po sezoni trebao donijeti 30 miliona eura, s čime bi postao najplaćeniji nogometaš Barcelone ali i Evrope. Nešto ranije ove godine, ugovor sa Barcom su produžila i ostala dva člana Barcinog tria “MSN” Luis Suarez i brazilac Neymar.

Messi ove sezone ima slabiji učinak nego prethodnih godina, ali je svejedno stigao do brojke od 49 golova u svim takmičenjima. O kakvom se igraču radi i ovih 49 golova je premalo za kritičare, koji ove godine Messia kritikuju više nego ikada. Barcelona trenutno zazuima prvu poziciju u španskoj ligi sa istim brojem bodova kao i Real, ali sa utakmicom manje. Do kraja prvensta vodit će se velika trka za titulu.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!