NaslovnicaVijestiMourinho imenovao četiri igrača Uniteda kojim najviše vjeruje

Mourinho imenovao četiri igrača Uniteda kojim najviše vjeruje

Mourinho imenovao četiri igrača Uniteda kojim najviše vjeruje! Stvari za Josea Mourinha i Manchester Uniteda u početku avanture nisu se najbolje odvijale, ali Crveni vragovi zasigurno uživaju u trenutnoj formi i harmoniji koja vlada u ekipi. Prošle sezone, mnogo puta se desilo da igrači trenera Mourinha na poluvrijeme idu sa zaostatkom, ali to u ovoj sezoni nije slučaj.

Mourinho imenovao četiri igrača Uniteda

United je do sada pobijedio sve svoje protivnike i osvojio maksimalnih 21 bodova u sedam utakmica, a u zadnjoj takmici sa pola snage zabili su četiri komada protiv nesretne ekipe Crystal Palace. Palace je tako izgubio sve svoje svoje utakmice u ovoj sezoni, i još uvijek su bez bodova, tako da je posljednja stvar koja im je trebala gostovanje u Manchesteru.

Romelu Lukaku bio je jedan od glavnih igrača na Mourinhovoj strani sa čak 11 golova u prvih 10 utakmica sezone. Međutim, u izjavi nakon utakmice, Mourinho je imenovao četiri igrača kojim najviše vjeruje, a Lukaku nije bio jedan od njih.

“Trebam dobre igrače, trebam dobre ljude”, rekao je Mourinho. “Trebam neke zrele osobe, trebam neke ljude koji razumiju kako funkcioniše kolektiv, znam da su nove generacije više individualne, jer to je stil kojim su okruženi od malih nogu,”

>> Lampard otkrio razlog zbog kojeg je Mourinho prodao De Bruynea 2014. godine

“Imati igrače poput Mate, Herrere, Valencije, Matića u svom timu – nabrojao sam  samo nekoliko primjera, a mogao bih još – vrlo je važno imati takve igrače u timu  jer ni trener ne može sve sam da uradi.”

[su_no1forfootball]

Zanimljivo, Juana Matu je Mourinho zapravo prodao u United kada je bio trener Chelseaaj, ali Španjolac je do sada redovno igrao za United, uključujući i zadnju utakmicu protiv Crystal Palaca.

Mourinho je također radio s Matićem za vrijeme njegovog boravka u  Chelseaju, a Valencija je u posljednje dvije godine jedan od najboljih desnih bekova u Premier ligi, ali izbor Herrera je vrlo iznenađujuć.

Bivši igrač Athletic Bilbao je ranije ove sezone ispao iz rotacije, a Mourinho ga je tek nedavno vratio u tim.  Mourinho je navodno bio uznemiren zbog toga što je Herrera pozvao svog prijatelja u trening ventar Uniteda, koji je usko povezan sa timom Celte iz Viga pred polufinalni meč Evropske lige prošle sezone. Ali izgleda da je to iza njih, s obzirom kakvim riječima hvale je obasuo Herreru.

[su_live_koeficijenti]

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!