NaslovnicaVijestiMourinho: Njegov najbolji dan će tek doći

Mourinho: Njegov najbolji dan će tek doći

Menadžer Manchester Uniteda, Jose Mourinho, izjavio je da će Rooneyev najbolji dan tek doći, nakon što je nogometaš Uniteda izjednačio rekord Bobbyja Charltona.

Manchester United je pobijedio Reading s 4:0 u trećem kolu FA kupa, a Rooney je postigao prvi gol i sa ukupno 249 golova izjednačio je klupski rekord Bobbyja Charltona po broju pogodaka za klub.

Rooney je rekao da je izuzetno počašćen zbog tog postignuća i najavio postavljanje rekorda u narednim utakmicama. United će u naredne dvije utakmice igrati na Old Traffordu protiv Hulla i Liverpoola.

“Mislim da će njegov najbolji dan tek doći. Ovo nije njegov najbolji dan. Doći će, samo je pitanje kada. Ovo je stvarno sjajno pošto svi znaju tko je Bobby Charlton i za Waynea je odlično što je postigao isti broj golova. Njegov najbolji dan doći će kada postigne sljedeći gol “, rekao je Mourinho, prenijeli su britanski mediji.

United je ostvario osmu uzastopnu pobjedu, a ovakav pobjednički niz klub sa Old Trafforda nije uspio sastaviti još od ere Sir Alexa Fergusona.

Rooney je doveo svom tim u vodstvo već u sedmoj minuti. Na 2:0 povisio je Anthony Martial u 15. a konačan rezultat postavio je Marcus Rashford golovima u 75. i 79. minuti.

Manchester United se plasirao u četvrtu rundu engleskog FA kupa. Sledećeg vikenda u 21. kolu engleske Premier lige United na Old Traffordu dočekuje najljućeg rivala, Liverpool, u velikom derbiju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!