NaslovnicaVijestiNajbolji igrač RB Leipziga velika želja Kloppa

Najbolji igrač RB Leipziga velika želja Kloppa

Najbolji igrač RB Leipziga velika želja Kloppa! Jurgen Klopp već uveliko sklapa ekipu za narednu sezonu. Nakon što su direktno izborili igranje u Ligi prvaka u kojem ne žele biti samo prolaznici, Jurgen Klopp se bacio na posao. Prva želja nijemca u nadolazećem transfer roku je mladi igrač Leipziga Naby Keita.

Najbolji igrač RB Leipziga velika želja Kloppa

Lov na dragulje RB Leipziga oficijalno je i počeo. Nakon odličnih partija ove sezone, novajlija u Bundesligi završio je na drugom mjestu odmah iza Bayerna. Kompletna ekipa odigrala je fantastičnu sezonu ali nekoliko igrača je privuklo veću pozornost od ostatka ekipe. To su prije svega mladi i talentovani igrači, koji su dokazali da mogu odlično igrati i na najvišem nivou.

Jedan od njih je vjerovatno najbolji igrač Leipziga, Naby Keita. Njega u svojim redovima želi vidjeti Jurgen Klopp koji već duže vremena prati ovog igrača. Liverpoolov šef će ovog ljeta na raspolaganju imat čak 200 miliona eura koje će iskoristit na vrhunska pojačanja, što Keita svakako i jeste.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Jedinu prepreku u transferu može predstavljati Leipzig koji nije primoran da prodaje svoje najbolje igrače jer su funansijski situirani a i naredne sezone će igrati Ligu prvaka, pa tako trener ekipe želi zadržati na okupu okosnicu ekipe. Iz Leipziga su javili da Keita može da ide u primjeru da neki klub ponudi 50 miliona eura.  Ukoliko bi Liverpool dao toliki novac za njega, on  bi postao najskulji igrač u histroiji engleskog kluba.

>> Beppe Marotta: Otkupne klauzule su glupost

U primjeru da završi u Liverpoolu, Keita bi postao drugi igrač iz Red Bullovog imperija koji igra za Liverpool. Sadio Mane, koji je u Liverpool stigao iz Southampthona, ranije u karijeri je igrao za RB Salzburg. Zanimljiv podatak je da su oba igrača iz Senegala. Da li će doći do transfera, ostaje nam da vidimo.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!