NaslovnicaVijestiNovi vlasnici Milana otkrili što im je cilj za naredni period

Novi vlasnici Milana otkrili što im je cilj za naredni period

Novi vlasnici Milana imaju za cilj da taj nogometni klub ponovo postane vodeća sila europskog nogometa, a to žele ostvariti kombinacijom jakih pojačanja i talentiranih mladih igrača kao što je vratar Gianluigi Donnarumma. Kineski konzorcij, predvođen Li Yonghongom, u četvrtak je službeno preuzeo Milan, nakon nekoliko odgađanja, čime je završena 31-godišnja vladavina Silvija Berlusconija.

vlasnici milana

Milan je za vrijeme Berlusconija osvojio osam titula u Seriji A i pet u Ligi prvaka, ali je u posljednjih nekoliko godina u krizi. Trenutno je šesti na tablici talijanskog prvenstva, a posljednji put je u Ligi prvaka igrao u sezoni 2013/14.

“Cilj u narednih nekoliko godina je stvoriti momčad koja je konkurentna i ambiciozna. Mislimo da to može ostvariti u kratkom vremenskom razdoblju”, rekao je novi direktor kluba Marco Fassone.

“Mi smo Milan i ne možemo reći: ‘Polako, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi.’ Ideja je da se vratimo u Ligu prvaka što je prije moguće, cilj je da u tom natjecanju budemo već od sezone 2018/19. UEFA nam je malo pomogla odlukom da iz Italije četiri kluba idu izravno u Ligu prvaka, tako da sam siguran da će i Milan biti tamo.”, dodao je.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

Jedan od prioriteta novih vlasnika Milana je da sa Donarumom potpiše novi, dugoročni ugovor. Donnarumma je u veljači napunio 18 godina, ali je već branio za reprezentaciju Italije i privukao pažnju velikih klubova.

“Postoji želja da se to brzo završi i da Gigi bude stup budućnosti Milana.”, rekao je Fassone.

Fasonei novi vlasnici već razmišljaju o narednoj sezoni i žele trener Vincenzo Montella do početka srpnja na raspolaganju ima “60-70 posto momčadi”.

“Voljeli bismo da u klubu imamo jedno ili dva zaista velika imena. Ali, između obećanog i urađenog stoji volja samog igrača koju moramo poštujemo.”, rekao je on.

Fassone je naveo i da novi vlasnici planiraju riješiti problem stadiona.

“Svaki klub koji je napravio svoj stadion, udvostručio je prihode za godinu dana. Pogledajte Juventus, Bayern i Arsenal. To hoćemo da uradimo.”, rekao je Fassone.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!