NaslovnicaVijestiOdbio ponudu Barce a razmišlja o prelasku u Kinu

Odbio ponudu Barce a razmišlja o prelasku u Kinu

Italijanski nogometaš Giovinco je odbio ponudu Barcelone jer kako kaže, “nije želio da skuplja lopte u Barci”, a rekao je i da razmišlja o prelasku u Kinu.

odbio ponudu

Mediji na Apeninima saznali su da kineski Tianjin Quanjian, koji s klupe vodi Talijan Fabio Cannavaro, nudi Giovincu 12 milijuna eura po sezoni u naredne četiri godine, što ga je po svemu sudeći zadovoljilo.

“Transfer tržište u Kini je vrlo zanimljivo. Čuo sam da postoji interesovanje, pričam s ljudima iz Toronta i vidjet ćemo što će se dogoditi. Menadžer mi je prenio da postoji ponuda, ali ne i kog kluba”, rekao je Giovinco za Sky Italia.

Omaleni napadač priznao je da ga i Barcelona htjela, ali je odbio ponudu katalonskog kluba, jer nije htio biti rezerva Lionelu Messiju, Neymar i Luisu Suarezu.

“Nisam želio da skupljam lopte u Barceloni. Osim njih trojice ne bih uopće mogao igrati. Neymar, Messi i Suarez čak i sa jednom nogom prave razliku na terenu i moj prelazak tamo ne bi imao smisla”, iskren je popularni “Atomski mrav” .

Giovinco je osvježio karijeru u MLS ligi od odlaska iz Juventusa prije dvije godine, bio je čak i MVP finala 2015. godine, a ukupno je u SAD postigao 45 golova na 72 utakmice.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!