NaslovnicaVijestiOvo se zove naporna sezona: Odigrali čak 65 utakmica u sezoni

Ovo se zove naporna sezona: Odigrali čak 65 utakmica u sezoni

Ovo se zove naporna sezona: Odigrali čak 65 utakmica u sezoni! Iz godine u godinu sve su veći napori, u svijetu nogometa. Da tim odigra oko 50 utakmica u sezoni je sasvim normalna stvar, što je prije nekoliko godina bilo nezamisljivo. Ali Belgijski Genk je pomjerio sve granice, oni su odigrali čak 65 utakmica u ovoj sezoni! E to se zove napor.

Odigrali čak 65 utakmica u sezoni

Nogometaši Genka će u srijedu odigrati zadnju utakmicu u sezoni, koja je za njih počela prije tačno 322 dana, kada su u okviru kvalifikacija za Evropsku ligu snage odmjerili protiv podgoričke Budućnosti. Skoro godinu dana poslije, igrači Genka imaju čak 64 odigrane utakmice. U srijedu igraju protiv Oostendea što će im biti čak 65 utakmica u sezoni. Fascinantan podatak, moramo priznati.

[su_finale_lige_prvaka_300x250]
Sa ovom brojkom Genk je ekipa sa najviše odigranih susreta u Evropi ove sezone. Naravno i ostali klubovi imaju velik broj odigranih susreta, ali niko nije kao Genk. Manchester United je ove sezone odigrao 64 utakmice, a francuski Monaco 63. Celta de Vigo je odigrala 60 utakmica , Celtic i Barcelona po 59. Nakon njih je na listi Atletico Madrid sa 58 odigranih, a njihov gradski riva Real Madrid je odigrao 57, ako ne računamo predstojeću utakmicu finala Lige prvaka protiv Juventusa u subotu.

>> Šok u Torinu: Buffon propušta finale Lige prvaka?

Što se tiče igrača, tu prednjače igrači Monaca. Valere Germain je odigrao 60, a Bernando Silva 58 utakmica. Na prvom mjestu je golman engleskog Oxford Citya koji je ove sezone odigrao sve utakmice svog kluba, njih ukupno 62.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!