NaslovnicaVijestiPočinje novo natjecanje, evo s kim će Hrvatska igrati u Ligi nacija

Počinje novo natjecanje, evo s kim će Hrvatska igrati u Ligi nacija

Natjecanje u Ligi nacija pod pokroviteljstvom Europske nogometne unije (UEFA), započet će u rujnu sljedeće godine. Liga nacija će se igrati umjesto prijateljskih utakmica i sastoji se od četiri lige – A, B, C i D. Timovi će igrati u reprezentativnim pauzama, zajedno s utakmicama u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, u rujnu, listopadu i studenom 2018. godine. Na natjecanju će sudjelovati svih 55 članova UEFA-e, koji će biti dodijeljeni prema koeficijentu nakon kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Rezultati baraža Svjetskog prvenstva neće se računati.

U ligi A i B, 12 timova će se natjecati u četiri skupine od tri momčadi. U ligi C, bit će 15 momčadi, jedna grupa od tri i tri skupine od četiri momčadi, a u D ligi 16 momčadi će biti podijeljene u četiri skupine. Pobjednici skupine će se kvalificirati za jaču ligu, a posljednji će se timovi pojaviti u donjoj ligi. Pobjednici lige izborit će svoje mjesto na Europskom prvenstvu 2020. U lipnju 2019. će se igrati “final four”, a u ožujku 2020. će se igrati play-off u kojem će sudjelovati 16 nacionalnih timova.

[su_no1forfootball]

Liga naroda neće promijeniti kvalifikacijski sustav za Europsko prvenstvo 2020. godine. Po dvije od najbolje plasniranih ekipa iz deset kvalifikacijskih skupina plasirat će se na prvenstvo, a ostala četiri će biti kroz doigravanje Lige naroda. Ako play-off izbori momčad koja je prošla kroz redovne kvalifikacije na Europsko prvenstva, na njeno mjestu u play-offu dolazi prva sledeća reprezentacija iz lige.

Prema trenutnom poretku, u grupi A igrali bi: aktualni svjetski prvak Njemačka, europski prvak Portugal, Belgija, Španjolska, Švicarska, Francuska, Engleska, Italija, Poljska, Hrvatska, Island i Wales.

U ligi B igrali bi: Rusija, Sjeverna Irska, Slovačka, Švedska, Nizozemska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Austrija, Turska, Irska, Danska i Mađarska.

U C ligi bi igrali: Slovenija, Albanija, Crna Gora, Srbija, Škotska, Češka, Rumunjska, Grčka, Bugarska, Izrael, Norveška, Cipar, Finska, Estonija i Azerbejdžan.

Litva, Bjelorusija, Gruzija, Armenija, Makedonija, Farski otoci, Luksemburg, Latvija, Moldavija, Kazahstan, Lihtenštajn, Andor, Malta, Kosovo, San Marino i Gibraltar igrali bi u D ligi.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!
Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!