NaslovnicaVijestiPostaje najplaćeniji igrač na svijetu: Kinezi mu nude 30 miliona godišnje

Postaje najplaćeniji igrač na svijetu: Kinezi mu nude 30 miliona godišnje

Postaje najplaćeniji igrač na svijetu: Kinezi mu nude 30 miliona godišnje! Njemački list Bild tvrdi da bogati kineski klub Tianjin Quanjian nudi čak 30 miliona eura godišnje napadaču Borussie Dortmund Pierre-Emerick Aubameyangu ukoliko se odluči preseliti u Kinu. Dortmundu bi pripalo 80 miliona eura odštete što bi bio ubjedljivo najveći transfer u historiji Bundeslige.

Kinezi mu nude 30 miliona godišnje

Kina je u ovoj godini uvela oštrija pravila što se tiče cifri koje su klubovi izdvajali za transfere i plate nogometaša, ali su još uvijek daleko od toga da taj trend zaustave. Kineski klubovi su još uvijek u mogućnosti da prave velike transfere i da dovode zvijezde svjetskog nogometa, a jedan od njih je svakako Pierre-Emerick Aubameyang za kojeg Kinezi nude pravo bogatstvo.

[su_live_koeficijenti]

Njemački list Bild prenosi da imaju provjerene informacije u vezi napadača Dortmunda, Pierre-Ericka Aubameyanga  koji bi trebao napustiti Evropu i otići u Kinu, u klub koji sa klupe predvodi Fabio Cannavaro, Tianjin Quanjian, a od poznatijih imena tu igraju Alex Witsel i Alexandre Pato.

>> Transfer glasine: PSG troši 250 miliona, Juventus dovodi golmana, dvojac Chelseaja u Španiji

Uslovi koje nude Aubameyangu su zaista nestvarni. On bi u Kini zarađivao 30 miliona godišnje neto, a Dortmundu bi pripalo 80 miliona eura. Zvaničnu ponudu u Dortmundu još nisu dobili, ali uskoro bi trebali, jer vlasnik kluba, milijarder Shui Yuhui je spreman platiti i veliki porez, kojeg su nedavno uveli u Kini na transfere koji su veći od šest miliona eura. Tianjin je pokazao interes za još jednog napadača iz Bundeslige, i to jednog od najboljih strijelaca Anthony Modestea, te ukoliko dođe do transfera Modeste i Aubameyang bi činili strašan napadački dvojac.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!