NaslovnicaVijestiPredsjednik UEFA-e se nada da će EURO 2020. godine proći u najboljem...

Predsjednik UEFA-e se nada da će EURO 2020. godine proći u najboljem redu

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin rekao je da će Europsko prvenstvo 2020. godine biti veliki izazov za navijače, ali je naveo da je siguran da će sve proteći u najboljem redu. Europsko prvenstvo 2020. godine odigrat će se u 13 gradova diljem Europe, od Dublina na zapadu do Bakua na istoku.

predsjednik UEFA-e

“Naravno da će pred navijačima biti veliki izazov, jer će morati prijeći tisuće i tisuće kilometara diljem Europe. To može biti vrlo interesantno, ali može biti veliki izazov, čak i za veliku organizaciju kao što je UEFA. Mislim da će biti sve u redu, siguran sam u to.”, rekao je Čeferin u Sankt Peterburgu.

Domaćin polufinala i finala na EP 2020. godine biće londonski Wembley. Osim u Londonu, utakmice će se igrati u Bakuu, Münchenu, Sankt Peterburgu, Rimu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Budimpešti, Dublinu, Bilbau, Bruxellesu i Glasgowu.

UEFA će nastojati spoji grupe kako bi se smanjila udaljenost za putovanja, ali točan sustav natjecanja će biti otkriven kasnije.

Imajući u vidu da je 13 zemalja u ulozi domaćina šampionata, svaka od tih reprezentacija morat će proći kroz kvalifikacije. Ranije su se reprezentacije domaćini automatski kvalificirale za EURO, čak i kada su dvije zemlje organizirale prvenstvo kao u slučaju Poljske i Ukrajine 2012.

FIFA je najavila proširenje Svjetskog prvenstva na 48 reprezentacija, a Čeferin je danas naveo da će se UEFA boriti da Europa dobije više mjesta u odnosu na sadašnji broj od 13 ekipa.

“Borit ćemo se za to koliko god je moguće. Najbolji nogomet na svijetu se igra u Europi.”, rekao je predsjednik UEFA-e.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!