NaslovnicaVijestiPredsjednik UEFA-e upozorava najjače europske lige

Predsjednik UEFA-e upozorava najjače europske lige

Udruženje europskih profesionalnih nogometnih liga (EPFL), koje predstavlja lige iz 25 zemalja, kritiziralo je planove Uefe da ponudi više mjesta u Ligi prvaka klubovima iz četiri najbolje europske lige na račun klubova iz manjih liga.

europske lige

UEFA je takvu odluku donijela pošto su najbolji europski klubovi zaprijetili da će osnovati svoju Super ligu, zatvorenog tipa.

Govoreći o “nekim ligama”, Čeferin je na kongresu Uefe u Helsinkiju, rekao da “nikada neće podleći ucjenama onih koji misle da mogu manipulirati manjim ligama, ili nametnuti svoju volju, pošto misle da su moćni zbog svojih astronomskih zarada”.

Dogovor između EPFL i Uefe da se izbjegnu podudaranja u terminima utakmica istekao je prošlog mjeseca, a EPFL je priopćilo da će njezine lige sada moći slobodno organizirati utakmice u isto vrijeme kada su na programu i utakmice u Ligi prvaka i Ligi Europe. Slovenac je rekao da “novac ne vlada” i obećao “redizajniranje” nogometa u narednih pet godina. On je naveo da će UEFA svakoj od svojih 55 članica dati milijun dolara, kao “uplatu solidarnosti” od prihoda europske kuće nogometa.

[su_euro_soccer_bonus]

“Ovu solidarnu isplatu možemo zahvaliti uspjehu naših natjecanja nacionalnih sastava. UEFA nije tu da bi gomilala bogatstvo. I ubuduće će, ako financijski rezultati nadmaše naša očekivanja, sav višak biti raspodijeljen.”, rekao je Slovenac.

>> Arsenal prekršio pravilo Premier lige u drugom poluvremenu protiv Manchester Cityja

UEFA je ukupno u financijskoj 2015-2016 godini (od 1. srpnja do 30. lipnja) imala promet od 4,58 milijardi eura i profit od 102,1 milijuna, a u financijskoj 2014-2015 imala je gubitak od 27,9 milijuna. Rezerve su porasle sa 531 na 633 milijuna eura.

Udruženje Europskih klubova (ECA) čiji je predsjednik Karl-Heinz Rummenigge, tražilo je veći zajamčeni prohiod za najveće europske klubove i garancije da najbolja četiri kluba iz četiri najbolje europske lige s najboljim koeficijentom prođu direktno u grupnu fazu Lige prvaka.

Novi format natjecanja počinje u kvalifikacijama za najelitnije europsko natjecanje 2018. godine. Čeferin je rekao da će razgovarati s klubovima i ligama, kako bi osigurao da neslaganje među ligama ne nastavi rasti.

“Nekim klubovima moram reći da neće biti zatvorene lige. Takva liga nije u skladu s našim vrijednostima i idejama. Radit ćemo zajedno da ispravimo neravnotežu koliko god je moguće.”, naveo je Čeferin.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!