NaslovnicaVijestiPronašli rupu u zakonu: Leipzig i Salzburg ponovo posluju

Pronašli rupu u zakonu: Leipzig i Salzburg ponovo posluju

Pronašli rupu u zakonu: Leipzig i Salzburg ponovo posluju! Ekipa RB Leipziga koja je u prošloj sezoni oduševila javnost u Njemačkoj te završila na drugoj poziciji, dovela je novo pojačanje pred početak naredne sezone. To ne bi bilo ništa čudno da igrač ne stiže iz Salzburga i da je to njihov šesnaesti međusobni transfer.

 Leipzig i Salzburg ponovo posluju

U Evropi je vrlo teško pronaći dva kluba iz različith zemalja koji posluju ovako kao Leipzig i Salzburg. To su dva kluba koji su članovi Red Bullovog imperija, a ta saradnja traje još od 2012 godine kada je Red Bull preuzeo Leipzig, a od tada je u Njemačku iz Austrije stiglo ček 16 nogometaša.

>> Roman Abramović razbio banku: Conte dovodi tri ključna igrača za 125 milijuna funti

Zadnji igrač koji je stigao na sjever Njemačke 20-godišnji zadni vezni igrač, Konrad Laimer, koji je u ekipi Salzburga debitirao sa 17 godina, i od tada je bio standardni član Salzburga te je bio jedan od najboljih igrača austrijske lige. Transfer je vrijedan oko 5 miliona eura, a to nije zvanično, jer transferi između Red Bullovih klubova uvijek budu tajanstveni. Laimer je sa ekipom Leipziga potpisao petogodišnji ugovor.

[su_live_koeficijenti]

Od 2012 godine je iz Salzburga u Leipzig prešlo nekoliko igrača koji su se kasnije razvili u velike zvijezde. Primarni klub Red Bullovg ipmerija je sada Leipzig i glavna pažnja će biti usmjerena na njih. Stefan Ilsanker, Petr Gulacsi, Marcel Sabitzer, Bernard in Dayota Upamecanoj samo su od nekih koji su doživjeli veliki uspjeh u Leipzigu a svakako najzvučnije ime koje je nekada igralo za Salzburg a sada je u Leipzigu je svakako Naby Keita, za kojeg je Liverpool nudio čak 70 miliona eura.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!