NaslovnicaVijestiRazlog zbog kojeg je Arsene Wenger odbio posao u Unitedu 2001. godine

Razlog zbog kojeg je Arsene Wenger odbio posao u Unitedu 2001. godine

Razlog zbog kojeg je Arsene Wenger odbio posao u Unitedu 2001. godine. Bez obzira na to da li topnici žele priznati ili ne, Arsene Wenger je jednostavno Arsenalova legenda.

Razlog

Kada se Francuz preselio na Highbury u 1996 godini, pratili su ga naslovi “Arsene Who?” što u prijevodu znači “Arsene tko?”, ali je brzo ušutkao te naslove. Njegovih prvih osam godina u klubu su vidjele dvije dvostruke krune i prvu nepobjedivu sezonu od 1889. godine.

Od 2006. godine klub je stagnirao pod vodstvom Francuza i kampanja WengerOut se širila tribinama Emiratesa.

Ipak, Wenger je postigao nešto jedinstveno u sjevernom Londonu u više od dva desetljeća. Samo Sir Alex Ferguson je bolje odigrao sa 27-godišnjom karijerom u Manchester Unitedu.

Da su postupci otišli malo drugačije u 2002. godini, niti jedan menadžer ne bi hvalio njihove ponosne dugovječnosti.

To je zato što je Ferguson slavno najavio svoju namjeru da se povuče tijekom sezone 2001/ 02. Slijedom toga, United je počeo procjenjivati sve mogućnosti za zamjenu.

I prilično zapanjujuće, bivši predsjednik Martin Edwards je otkrio da je u njihovom užem izboru bio Wenger. No, nekoliko razgovora je obavljeno sa Francuzem.

[su_no1forfootball]

Ali što je pošlo po zlu? Uostalom, Wengerova odluka da odbije Crvene vragove prethodila je Fergusonovom povratku iz mirovine.

Wenger je objasnio: “Oduvijek sam bio sretan u Arsenalu, ljudi su bili sretni sa mnom”, rekao je za Mirror.

“To je zato što volim vrijednosti ovog kluba, i za mene, klub se gleda po vrijednosti.”

“Govorite o Manchester UNitedu, evolucija u zadnjih 20 godina bila je vrlo zanimljiva. Mnogo se toga promijenilo, ali kada sam došao ovdje, klub se odnosio na vrijednosti koje volim u sportu. Zato sam još uvijek u konkurenciji.”

“Uvijek se pitam. Da, naravno, Manchester United je odličan i atraktivan klub, ali ovdje sam sretan.”

Ako ste navijač Arsenala koji sumnja u Wengera, ovaj odgovor će vas utješiti. Ne možete točno kriviti njegovo divljenje koje ima prema Arsenalu kao klubu, čak i ako su rezultati u padu.

[su_watch_live_football]

Na kraju, Ferguson je ostao Unitedov menadžer i bio je u mogućnosti da osvoji još šest naslova Premier lige, Lige prvaka u 2008. i niz domaćih kupova.

U međuvremenu, osim nepobjedivih, Wenger može navesti FA Cup i Community Shiledove. Što se tiče trofeja, United bi mogao biti daleko ispred Arsene Wengera.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!

Kladjenje forum

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!