NaslovnicaVijestiRio Ferdinand: Manchester United će završiti kao Liverpool ako to ne urade

Rio Ferdinand: Manchester United će završiti kao Liverpool ako to ne urade

Bivši nogometaš Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Rio Ferdinand smatra da će Manchester United doživjeti istu sudbinu kao Liverpool ako se ne plasiraju u Ligu prvaka za sljedeću sezonu. Manchester United se kvalificirao samo jednom u Ligu prvaka nakon 2013. godne kada je sa klupe otišao dugogodišnji trener Sir Alex Ferguson.

kao liverpool

Trenutno se nalaze četiri boda iza mjesta na Premiershipu koje vodi u Ligu prvaka, a do kraja imaju još sedam utakmica. Međutim, oni se još uvijek mogu kvalificirati u Ligu prvaka ukoliko osvoje Ligu Europe.

Rio Ferdinand, nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda koji je u to vrijeme bio na vrhuncu moći, smatra da će njegov bivši klub doživjeti istu sudbinu kao Liverpool ukoliko se ne kvalificiraju sljedeće sezone u Ligu prvaka. Ferdinand smatra da će United nakon toga morati tražiti ‘velika imena’ za pojačanja.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

“Kako god da se kvalificiraju u Ligu prvaka navijači će biti sretni. Kada se kvalificirate u Ligu prvaka uvijek možete kalkulirati, ukoliko loše igrate u prvenstvu, sve možete popraviti u Ligi prvaka.

>>Sada i definitivno – Diego Costa napušta Chelsea?

“Liverpool je veliki primjer. Dominirali su osamdesetih godina, a sada se bore da dovedu igrače.”

Manchester United će u četvrtfinalu Lige Europe igrati protiv belgijskog Anderlechta, prva utakmica igra se za dva dana u Belgiji. U osmini finala su bez većih problema eleminisali Rostov, a najveći konkuret za osvajanje Lige Europe im je Lyon.

Najnovije vijesti

Čitač usana otkrio što je Salah rekao Kloppu na utakmici protiv...

0
Egipatski nogometni virtuoz Mohamed Salah upleo se u napetu situaciju s menadžerom Liverpoola, Jurgenom Kloppom, dok su Redsi pokušavali stići do pobjede nad West...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!