NaslovnicaVijestiRonaldinho otkrio zašto je Barcelona postigla samo dva gola protiv Arsenala u...

Ronaldinho otkrio zašto je Barcelona postigla samo dva gola protiv Arsenala u finalu Lige prvaka 2006. godine

Ronaldinho otkrio zašto je Barcelona postigla samo dva gola protiv Arsenala u finalu Lige prvaka 2006. godine. Unatoč razočaravajućoj sezoni u domaćem prvenstvu, 2005/06 sezona je skoro bila vrlo uspješna za Arsenal.

Ronaldinho otkrio

Nikada prije Topnici nisu došli u finale Lige prvaka, no te godine su učinili velike stvari u nokaut fazi.

Sve je počelo u osmini finala, kada je Arsenal putovao na Bernabeu da igra protiv Real Madrida u prvoj utakmici i vratio se u sjeverni London sa vodstvom od 1-0, zahvaljujući Thierry Henryevom golu.

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

Neriješeno na Highburyju u uzvratu je značilo da je momčad Arsene Wengera bila u četvrtfinalu, gdje su se suočavali sa Juventusom, pobijedivši ih 2-0 u ukupnom rezultatu.

Villarreal im je bio sljedeći protivnik i nakon što nisu primili gol u osmini finala i četvrtini, Arsenal je još jednom zadržao dvije utakmice bez primljenog gola i nakon pobjede od 1-0 došli su do finala.

Ipak, utakmica protiv Barcelone je počela katastrofalno. Jens Lehmann je dobio crveni karton u 18. minuti za start nad Eto’om i Arsenal je ostao sa desetoricom.

[su_euro_soccer_bonus]

No, Sol Campbell je postigao gol iz slobodnog udarca nakon 20 minuta, ali kasni golovi Eto’oa i Julianno Bellettija su značili da je Barcelona osvojila Ligu prvaka.

11 godina nakon tog finala, Ronaldinho – koji je igrao u toj utakmici za Barcelonu – napravio je prilično nevjerojatno priznanje.

Prema Brazilcu, od trenutka kada je Arsenal imao 10 igrača, Katalonci su znali da je pobjeda neizbježna.

Kada je Belletti postigao pobjednički gol u 80. minuti, igrači Barcelone su odlučili ne dodati još par golova na svoje vodstvo, tako da bi tadašnji desni bek mogao reći da je postigao pobjednički pogodak.

[su_bet365_200_bonus_mali]

“Mi nikada nismo sumnjali da ćemo pobijediti tu utakmice”, rekao je Ronaldinho. “Čak i kad smo gubili, znali smo da su dobili crveni i da će ih to koštati.”

“Tada smo shvatili da ne treba žuriti, samo smo igrali naš nogomet.”

“Moglo je biti i više od 2-1 – mi smo zadržali taj rezultat iz namjere, tako da bi Belletti mogao reći da je njegov gol odlučio utakmicu. To je bio njegov jedini gol za Barcelonu!”.

Također pročitajte: Diego Simeone provocirao Zidanea: Poslije zvižduka za kraj utakmice, Argentinac pokušao isprovocirati trenera Reala

Dirljivo, ali iznimno arogantno od igrača Barcelone. Arsenal je pokazao da može zabiti gol iz ničega i nisu smjeli biti podcijenjeni.

Srećom za Ronaldinha i kompaniju što su mogli izdržati preostalih 10 minuta, nakon čega su osvojili svoj drugi naslov u Ligi prvaka.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!

Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!