NaslovnicaVijestiRooney prikupio 1,2 milijuna funti u humanitarne svrhe

Rooney prikupio 1,2 milijuna funti u humanitarne svrhe

Wayne Rooney objavio je kako je prikupio preko milijun funti u humanitarne svrhe, te zahvalio svim navijačima koji su došli na dobrotvornu utakmicu prošle godine protiv Evertona.

humanitarne svrhe

Kapetan nogometaša Manchester Uniteda Wayne Rooney rekao je da je na prošlogodišnjoj prijateljskoj utakmici protiv Evertona prikupio milijun i 200.000 funti u humanitarne svrhe. Kako je naveo, to predstavlja čist profit od utakmice na stadionu Old Trafford nakon svih operativnih troškova.

Wayne Rooney je dodao da je prikupljeni novac usmjeren u njegovu zakladu koja za cilj ima prikupiti pet milijuna funti u dječje humanitarne svrhe.

“Želio bih zahvaliti svim navijačima koji su došli na dobrotvornu utakmicu i koji su taj dan učinili posebnim. Priložili su mnogo novca za djecu koja su nezavidnoj situaciji i kojima će ove pare promijeniti živote”, rekao je Rooney.

Rooneyu fali još samo jedan gol da postavi novi rekord Manchester Uniteda po broju postignutih golova. On i legendarni Bobby Charlton postigli su po 249 golova.

Wayne Rooney je 2004. godine došao u United iz Evertona i od tada je odigrao 545 utakmica. Na vječnoj listi strijelaca engleske Premier lige, Rooney je na drugom mjestu sa 195 postignutih golova, iza neprikosnovenog Alana Shearera, koji je tresao mrežu čak 260 puta.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!