NaslovnicaVijestiSportski direktor Barçe: "Produženje Messijevog ugovora dobro napreduje"

Sportski direktor Barçe: “Produženje Messijevog ugovora dobro napreduje”

Sportski direktor Barcelone Robert Fernandez za španjolske medije odgovorio je na pitanje da li će Messi produžiti ugovor sa katalonskim timom. Fernandez je rekao da obnova ugovora napreduje jako dobro, te da nema razloga za brigu, dodaje da je veoma opušten povodom toga.

sportski direktor

“Obnova Messijevog ugovora napreduje jako dobro. Veoma sam opušten po tom pitanju, isto kao što sam bio kada su ugovor produžavali Mascherano, Busquets, Suárez i Neymar.”

Fernandez je izrazio nadu da će svi ostati u Barçi, te za španjolske medije rekao da je skroz nebitno tko će prvi staviti potpis na novi ugovor.

“Nije važno ko će u ovoj godini prvi produžiti ugovor. Da li će to biti Iniesta, Messi, Ter Stegen ili neko drugi manje je bitno. Mi dobro obavljamo svoj dio zadatka i vjerujem da će svi ostati u Barçi.”

Bivši španjolski igrač, a sada sportski direktor Barçe ne dovodi u pitanje da li je Lionel Messi najbolji igrač na svijetu. Kako on kaže, bio je blizak mnogima igračima koji su ranije nastupali za Barçu, ali argentinski nogometaš je poseban.

“Leo Messi je došao do tačke gdje vam se čini da bolje igra sada nego u prethodne tri godine. On je, bez ikakve sumnje, najbolji igrač na svijetu. Bio sam blizak Maradoni, Cruyffu, Di Stefanu, ali Leo je drugačiji. On godinama pravi sjajne stvari.”

“Produženje ugovora Luisa Enriquea? Poznajem Luisa Enriquea veoma dobro i želim mu pružiti mir, kako bi on mogao odlučiti. A kada donese svoju odluku, vjerujem da će je prvo saopštiti predsjedniku i meni.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!