NaslovnicaVijestiTradicija gubljenja finala? Uopšte nije važno

Tradicija gubljenja finala? Uopšte nije važno

Tradicija gubljenja finala? Uopšte nije važno! Juventus je do sada u svojoj historiji igrao čak osam finala Lige pravaka. Slavio je samo u dva navrata. Max Allegri tvrdi da porazi nisu navika koja bi ušla u krv Juventusovim igračima, te da ova trenutna ekipa je sposobna boriti se i protiv statistike. Finale je na programu u subotu sa početkom u 20:45.

Tradicija gubljenja finala

Juventus će u subotu igrati u finalu  Lige prvaka protiv Real Madrida ali i protiv tradicije i to negativne. Od osam evropskih finala koliko je do sad igrao Juventus, slavili su samo u dva navrata a izgubili šest puta. Zadnji puta su morali priznati premoć Barceloni 2015. godine ali Allegrija ta tradicija uopšte ne brine.

>> Zašto je Ronaldo morao napustiti Real Madrid

“Očekuje nas vrlo važna utakmica, moramo uraditi ono što praktično radimo tokom cijele sezone i sve bi trebalo biti uredu. Negativizam je navika. Kada sam tek stigao u klub osjećao sam veliku količinu negativne energije, a i sada je ponovo osjetim, zbog svih silnih priča o prokletstvu u finalima Lige prvaka. Juventus je izgubio šest finala a u osam je igrao. Doći do finala je navjerovatno. Važno je da si u pravo vrijeme na pravom mjestu. Presretan sam što ću voditi ekipu u  Cardiffu.” – rekao je Allegri.

[su_finale_lige_prvaka_300x250]
Juventus ove sezone igra fantastično, osvojili su Seriu A i kup Italije a u subotu imaju priliku da osvoje trostruku krunu, te da ova generacija ostane zapamćena kao jedna od najboljih u Juventusovoj historiji.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Chelsea dovodi 17-godišnjeg Brazilca za 55 milijuna eura

0
Estevao Willian, nedavno proslavljeni 17-godišnjak koji briljira na desnom krilu u Palmeirasu, brzo je postao sinonim za novo brazilsko čudo od djeteta. Njegovo ime...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!