NaslovnicaVijestiTurska podnijela kandidaturu za organizaciju EP 2024. godine

Turska podnijela kandidaturu za organizaciju EP 2024. godine

Predsjednik Nogometnog saveza Turske Yildirim Demiroren rekao je da će se ta država kandidirati za organizaciju EP 2024. godine te da će uraditi sve da istu i dobiju.

EP 2020. godine

“Moja želja je da naša kandidatura za Europsko prvenstvo bude uspješna, koju ćemo službeno podnijeti 2. ožujka”, rekao je Demiroren na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s ministrom sporta Turske Akifom Kagatajem kilicu.

Turska je već bila jedan od kandidata za EP 2020. godine. Ministar sporta kazao je da Turska sada ima neophodnu infrastrukturu organizirati velike događe, poput kontinentalnog šampionata u nogometu.

“Nije bitno da li su u pitanju putevi, mostovi ili aerodromi. Nemamo problema s tim”, rekao je turski ministar sporta na press konferenciji.

Od dolaska Recepa Tayyipa Erdogana na vlast 2003. godine, Turska je počela s potpunom modernizacijom u sklopu svog plana da do 2023. godine bude 10 najbogatijih država u svijetu.

Za turske vlasti najveći izazov bit će uvjeravanje Europske nogometne unije (UEFA) da će sigurnosna situacija biti na visokoj razini, s obzirom na to da se u Turskoj u posljednje vrijeme često događaju teroristički napadi, a i u srpnju je bio pokušaj vojnog udara.

Njemačka je najavila da će podnijeti kandidaturu za organziacju EP 2024. godine, a i skandinavske države su najavile mogućnost da će se zajedno kandidirati za kontinentalni šampionat koje će se održati 2024. godine.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!