NaslovnicaVijestiU 23 godini, Buffonova karijera je mogla otići u potpuno drugom smijeru

U 23 godini, Buffonova karijera je mogla otići u potpuno drugom smijeru

U 23 godini, Buffonova karijera je mogla otići u potpuno drugom smijeru. Gianluigi Buffon je samo jednu utakmicu daleko od 1000 nastupa u profesionalnom nogometu – kakvo postignuće.

U 23 godini

Sada 39-godišnjak, od njega se očekuje da odigra svoj 1000-ti nastup kada Italija bude igrala protiv Albanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u petak navečer.

On ima 167 utakmica za Azzurre, koji čine petinju od njegovih ukupnih nastupa u karijeri, što uključuje i 220 za Parmu i 612 za Juventus.

[su_euro_soccer_bonus]

A Buffona ćemo gledati još neko vrijeme. U intervjuu za Tuttosport, Buffon je objasnio kako se osjeća vrlo dobro, bez obzira što se približava 40-im.

“Još uvijek se ne osjećam kao stari momak u dobi od 38 (sada 39),” rekao je. “Hoću reći zbogom nogometu za 10 ili možda 15 godina? Tko zna, možda odem u mirovinu u 65 godini.”

Buffon nikada ne bi uspio do 65, naravno, ali njegov agent je nedavno otkrio kako Talijan planira igrati i na Svjetskom prvenstvu 2018.

“To je nešto što ne mogu odgovoriti”, rekao je Silvano Martina za ItaliaCalcio24 kada su ga pitali za datum Buffonovog umirovljenja.

“On je izjavio da je njegov cilj Svjetsko prvenstvo, a onda ćemo vidjeti. Očito da neće nastaviti igrati još 10 godina, što je sigurno.”

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

Međutim, njegova karijera je mogla otići u potpuno drugom smijeru. Buffon je etablirao kao Juventusova legenda tijekom svoje 16-godišnje predanosti Staroj dami, ali prema njegovom agentu, on je bio blizu odlaska.

Obraćajući se novinama TuttoJuve, nakon što je Juventus izvukao Barcelonu u Ligi prvaka, Martina je otkrio kako je Buffon zamalo potpisao za Katalonce u 2001. godini.

“Da, transfer u Barcelonu je bio vrlo blizu”, rekao je njegov agent. “Postojao je sporazum Parme i Barcelone, ali Buffon je odabrao Juventus.”

Antoine Griezmann imenovao klubove u kojima je sanjao da će zaigrati

Teško je zamisliti Buffona u Barceloninom dresu, ali da se taj transfer dogodio, Talijan bi vjerojatno i dalje igrao na Camp Nou.

Legendarni golman je dokazao da je donio ispravnu odluku, ipak. Od dolaska u Juve, Buffon je osvojio devet naslova Serije A, dva Kupa Italije i pet Superkupova Italiana.

Samo Liga prvaka nedostaje u njegovoj vitrini, što se Juventus nada da će osvojiti ove sezone, nakon što su bili drugoplasirani 2015. godine.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!

Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!