NaslovnicaVijestiUEFA objavila sastav Lige nacija: Novo UEFA-ino natjecanje za reprezentacije

UEFA objavila sastav Lige nacija: Novo UEFA-ino natjecanje za reprezentacije

UEFA objavila sastav Lige nacija. Novo UEFA-ino natjecanje za reprezentacije. Natjecanje će započeti u rujnu 2019. godine i omogućiti kvalifikacije za Euro 2020.

UEFA objavila sastav Lige nacija

UEFA je potvrdila sastav svake četiri skupine koje čine Ligu nacija, europsko natjecanje osmišljeno za zamjenu većine međunarodnih prijateljskih utakmica.

Uznemirujući poraz Velsa protiv Republike Irske u ponedjeljak ih je prebacilo u Ligu B, dok se Nizozemska ušuljala ispred njih, a Engleska je postigla Ligu A.

Svih 55 UEFA nacija su dodijeljene ligi, sa 12 momčadi u ligi A i B, 15 u C i 16 u D.

Republika Irska i Sjeverna Irska su se pridružile Velsu u ligi B dok je Škotska poslana u ligu C s obzirom na njihovo 27. mjesto u Europi.

Na početku 24. siječnja, svaka od ove četiri lige će biti podijeljena u četiri skupine sa tri ili četiri nacije koje će igrati jedne protiv drugih kod kuće i u gostima na međunarodnim stankama od rujna do studenog iduće godine.

[su_live_koeficijenti]

Promicanje i ispadanje će biti na snazi između liga sa četiri pobjednika koja će biti promovirana i četiri koja će ispasti prije drugog izdanja natjecanja koje počinje u rujnu 2020, nakon Europskog prvenstva.

Pobjednici ovog turnira bit će odlučeni između pobjednika četri skupine u Ligi A u lipnju 2019. godine, s dva polufinala, utakmicama za treće mjesto i finalom. Te utakmice će se održati u jednoj od zemalja finalista.

Natjecanje će se odvijati uz kvalifikacije na Euro 2020 i ovo će biti pokušaj UEFA-e da oživi međunarodni turnir pružajući timovima više konkurentnih utakmica protiv momčadi sličnih standarda.

Kvalifikacije ua Euro 2020 će započeti u ožujku 2019. godine, gdje će zemlje biti podijeljene u 10 skupina od pet ili šest ekipa, s tim da se prve dvije ekipe kvalificiraju za daljnju fazu natjecanja.

Međutim, finalna četiri mjesta na Euru 2020 će biti odlučena od strane Lige nacija sa pobjednicima 16 skupina koje će ići u mini doigravanje koje se igra u ožujku 2020. godine

Svaka liga će imati svoje vlastito doigravanje sa jednom utakmicom polufinala i finala koje će odlučiti tko dobiva zadnja četiri mjesta.

[su_cashout]

Ako su pobjednici skupine Lige nacija već kvalificirani normalnim putem, njihovo mjesto će ići na sljedeći najbolji tim u toj skupini koja nije osigrala mjesto. Međutim, ako cijela liga nema dovoljno momčadi za doigravanje, što je zamislivo u ligi A, tada će mjesta biti popunjena najboljim timovima iz sljedeće lige.

UEFA Liga nacija:

Liga A: Njemačka, Portugal, Belgija, Španjolska, Francuska, Engleska, Švicarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska, Nizozemska.

Liga B: Austrija, Wales, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Republika Irska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Irska, Danska, Češka, Turska.

Liga C: Mađarska, Rumunjska, Škotska, Slovenija, Grčka, Srbija, Albanija, Norveška, Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska, Cipar, Estonija, Litva.

Liga D: Azerbejdžan, Makedonija, Bjelorusija, Gruzija, Armenija, Latvija, Farski otoci, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino, Gibraltar.

[su_bet365_app]

Kalendar UEFA-ine Lige nacija:

Izvlačenje grupne faze: 24. siječnja 2018 – SwissTech kongresni centar, Lausanne 1.

Prvi dan: 6. – 8. rujna 2018.

Drugi dan: 9. – 11. rujna 2018.

Treći dan: 11. – 13. listopada 2018.

Četvrti dan: 14. – 16. listopada 2018.

Peti dan: 15. – 17. studenog 2018.

Šesti dan: 18. – 20. studenog 2018.

Izvlačenje finala: početkom prosinca 2018.

Finale: 5. – 9. lipnja 2019.

Izvlačenje za UEFA Euro 2020 dokvalifikacije: 22. studenog 2019.

UEFA Euro 2020 dokvalifikacije: 26. – 31. ožujka 2020.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!

Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!