NaslovnicaVijestiZašto Henry nije uspio u Juventusu?

Zašto Henry nije uspio u Juventusu?

Zašto Henry nije uspio u Juventusu? Francuz je postao legenda u sjevernom Londonu, ali nikada nije bio sretan u Torinu i otišao je jer ga je Luciano Moggi pokušao proslijediti u Udinese.

Zašto Henry nije uspio u Juventusu?

U maju 1999. Thierry Henry bio je 21-godišnji pobjednik Svjetskog prvenstva i igro je  za Juventus. Mnogi o tome sanjaju. Ali on nije bio sretan. Nije mu se sviđalo da se kao napadač mora vraćati u odbranu. Nije mu se sviđao taktički aspekt Serie A. Nije mu se svidjelo što su mu navijači zviždali na treningu. Bio je pod velikim pritiskom, konstantno od dolaska u Torino.

“Uopće nisam uživao”, priznao je Henry. “Osjećao sam se kao da sam izgubio želju za igranjem nogometa.”

Tek nešto više od četiri mjeseca nakon što su se pridružio Juventusu iz Monaca za 12,5 milijuna eura, Francuz je obaviješten da ga je sportski direktor Juventusa Luciano Moggi iskoristio kao “pregovarački čip” u transferu Maria Amorosa, kojeg su željeli dovesti u Juventus.

[su_bet365_live_koeficijenti]

 

“Juve je htio potpisati Marcio Amorosa a Udinese je želio mene u zamjenu”, objasnio Henry. “Ancelotti me nije htio prodati ni dopustiti da odem na posudbu, ali direktori su mislili drugačije i osjetio sam da je to nedostatak vjere u mene. Odbio sam Udinese, ali sam tražio da idem negdje drugdje, složili su se.”

>> Transfer glasine: Bellerin u Madridu, Donnarumma u Manchesteru, Fabregas u Liverpoolu

Unatoč tome što je postigao samo 3 gola u 16 nastupa, Henry je prodan Arsenalu te su zaradili na njemu 3,6 milijuna eura. Međutim, Arsene Wenger je znao da je to cijena vrijedna plaćanja. Wenger ga je dobro poznavao iz vremena u Monacu, znao je kakav kvalitet posjeduje. Debitovao je kod njega sa samo 17 godina, a sada sa 21. godinom ga je doveo u Arsenal, u klub u kojem će postati legenda.

Ipak, Henry je izgubio samopouzdanje. Nakon što je ostao u nevjerici kada je Ancelotti tražio od njega da pokriva lijevu stranu u formaciji 3-5-2, Henry je u Arsenalu želio da igra kao centralni napadač, na svojoj prirodnoj poziciji.

“Igrači kao što su Dennis Bergkamp, ​​Kanu, Davor Šuker bili su mi konkurencija”, rekao je Henry, koji nije uspio postići gol u prvih sedam utakmica Premier lige. Svi su već počeli sumnjati u njegove kvalitete.

“Samo sam htio pokazati ono što sam znao raditi, pokušavao sam sve driblati, a onda kad sam stigao ispred gola, ponestalo mi je snage za realizaciju. Bio sam mlad i neiskusan, sve sam želio postići preko noći. U jednom trenutnku želio sam otići do Wengera i reći mu da me odrekne. Onda sam rekao da moram reagovati, da ne mogu propasti po drugi put, samo nekoliko mjeseci nakon negativnog iskustva u Torinu. “

“Wenger je vjerovao u mene i za to ću mu biti zahvalan cijeli život. U Juventusu su napravili grešku, nisu me znali iskoristiti na pravi način, a da jesu možda bi se sve drugačije završilio i možda bi sada imao statuu ispred njihovog stadiona” – završio je Henry.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Promjena na čelu Hajdukove akademije: Primorca zamijenio bivši trener Sarajeva

0
Danas je s funkcije šefa akademije Hajduka smijenjen legendarni bosanskohercegovački igrač i trener, Boro Primorac. Nakon 36 godina, Primorac se vratio na Poljud u...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!