NaslovnicaVijestiZvanično: Luciano Spalleti napustio Romu

Zvanično: Luciano Spalleti napustio Romu

Zvanično: Luciano Spalleti napustio Romu! AS Roma je trenutno bez trenera. Velikan iz Rima danas je na oficijalnoj stranici kluba objavio da je Luciano Spalleti napustio klupu rimskog kluba. On je sezonu u Romi završio na drugom mjestu, klub je odveo u Ligu prvaka a kako sada stvari stoje, svoju trenersku karijeru mogao bi nastaviti u Interu.

Luciano Spalleti napustio Romu

Glasine koje su kružile Italijom zadnjih par mjeseci, ispostavilo se na kraju da su bile tačne. U Romi su danas objavili da su se sporazumno razišli sa dosadašnjim trenerom Lucianom Spalletijem, koji je preporodio Romu i završio na drugom mjestu, koje je rimljanima obezbjedilo direktan plasman u Ligu prvaka.

[su_finale_lige_prvaka_300x250]
Spalleti je u Romu stigao prošle godine u januaru, nakon što je u prošlosti već vodio klub i sa njim osvojio dva naslova u italijanskom kupu. On je preporodio Romu, koja je ove sezone bila jedini konkurent Juventusu u borbu za titulu. U drugom dijelu ove sezone Spalleti je nekoliko puta na konferenciji za novinare rekao da bi mogao napustiti Romu na kraju sezone, što je sada i učinio.

>> Odbio sam Barcelonu ostajem u Unitedu

Ovaj 58-godišnjak zvanično još nema kluba, ali već neko vrijeme se njegovo ime povezuje sa milanskim Interom, a vrlo je vjerovatno da će ga i preuzeti. Da napomenemo, Spalleti je prije povratka u Romu čak pet sezona vodio ruski Zenit, i to sa mnogo uspjeha te je postao jedan od miljenika navijača ovog ruskog kluba.

Ko će Spalletija naslijediti u Romi još nije poznato, a spominje se ime njihovog bivšeg trenera i dosokrašnjeg trenera Barcelone, Luisa Enriquea.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!