NaslovnicaVijestiZvanično: Wayne Rooney nakon 12 godina napustio United

Zvanično: Wayne Rooney nakon 12 godina napustio United

Zvanično: Wayne Rooney nakon 12 godina napustio United! Engleski nogometni reprezentativac nakon trinaest godina provedenih na Old Traffordu napušta Manchester United. On će svoju karijeru nastaviti u svom matičnom klubu Evertonu, iz kojeg je 2004 godine prešao u Uniteda a za kojeg je nastupao od 2000 godine.

Wayne Rooney nakon 12 godina napustio United

Da će se 31-godišnji engleski reprezentativac vratiti na Goodison Park bilo je jasno nakon što je Romelu Lukaku potpisao ugovor za United. U Evertonu je ostalo upražnjeno mjesto a u Unitedu je Rooney postao višak te je vjerovatno kao dio transfera Lukakua prešao u Everton iako to nije zvanično potvrđeno.

>>Neymar: Nadam se da će potpisati za Barcelonu, on je veliki prijatelj i sjajan igrač

“Dugo vremena već govorim da su United i Everton jedini engleski klubovi za koje bih igrao u Premier ligi i sretan sam što se vraćam kući, što se vraćam u matični klub. Prije trinaest godina sam napustio Everton i otišao u United sa ciljem da u Unitedu osvojim što više medalja i mogu reći da sam ponosan što mi je to uspjelo za rukom. Igrao sam za klub u njegovom možda najzlatnijem periodu, osvojio sam sve što se moglo osvojiti, bio sam kapiten kluba, postao sam legenda, cilj sam ispunio a sada se vraćam kući. Svjestan sam da je trenere Koeman izgradio sjajnu ekipu pred kojom je svijetla budućnost i sretan sam što ću biti dio tog projekta. – rekao je Rooney.

[su_live_koeficijenti]

Rooney je u periodu od 2004 do 2017 godine postigao 153 gola za Manchester United te je tako postao najbolji strijelac u historiji kluba, ostavivši iza sebe legendu Uniteda sir Bobby Charltona koji je postigao 249 golova.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Čitač usana otkrio što je Salah rekao Kloppu na utakmici protiv...

0
Egipatski nogometni virtuoz Mohamed Salah upleo se u napetu situaciju s menadžerom Liverpoola, Jurgenom Kloppom, dok su Redsi pokušavali stići do pobjede nad West...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!