NaslovnicaVijestiBarcelona izgubila dva velika talenta

Barcelona izgubila dva velika talenta

Barcelona izgubila dva velika talenta! Barcelona je klub poznat po svojoj omladinskoj školi koja gotovo svake godine iznjedri nekog nogometaša koji zaigra za prvi tim katalonaca. Messi, Iniesta, Xavi, Pique… To su sve grači koji su prve korake napravili u Barcinim mlađim selekcijama, ali u prošlosti se dešavalo da se Barca olako riješi mladih igrača. Tako je bilo i ovog ljeta.

Barcelona izgubila dva velika talenta

Barcelona već duže vrijeme iz Arsenala pokušava dovesti Hectora Bellerina, ali londončani uspješno odbijaju nalete Barce. Ne bi tu bilo ništa čudno da Bellerin ustvari nije djete Barcelone, ali je napustio Barcu sa svega 16. godina. Nekoliko igrača dozivjelo je sudbinu Bellerina, prije svega mislimo na Mikela Artetu, Cesca Fabregasa pa i Gerarda Piquea. Barca je u većini slučaja igrače uspjela vratiti ali da li će to biti slučaj u narednim godinama?

[su_live_koeficijenti_v2]

U zadnjih par dana u Barci su se riješili dvojice nogometaša koji će vrlo vjerovatno u budućnosti postati veliki igrači. Riječ je o 17-godišnjem braniču Ericu Garciji kojeg je Guardiola doveo u City te Jordi Mbouli koji je prešao u Monaco.

Erica Garciu mnogi vide kao nasljednjika Geralda Piquea, a on je na insistiranje Guardiole otišao u City u kojem će godišnje zaradivati milion eura. Jordi Mboula koji je bio vjerovatno najveći talenat La Masije te je bio pred vratima prve ekipe, prešao je u Monaco nakon što su aktivirali njegovu otkupnu klauzulu od tri miliona eura.

>>Mačka će predviđati rezultate Kupa Konfederacija!

Ukoliko ovi igrači opravdaju svoj talenat Barca će ih ponovo pokušati da vrati u svoje redove, ali trebaju imati na umu da im to možda neće polaziti za rukom kao što je bio slučaj u prethodim godinama.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!