NaslovnicaVijestiDokaz da bi Jan Oblak u narednim danima mogao napustiti Ateltico Madrid...

Dokaz da bi Jan Oblak u narednim danima mogao napustiti Ateltico Madrid i postati najskuplji golman

Dokaz da bi Jan Oblak u narednim danima mogao napustiti Ateltico Madrid i postati najskuplji golman! Nakon što se u prošlim sedmicama govorilo kako je jedan od najboljih golmana svijeta, Jan Oblak, blizu potpisa novog ugovora sa Atletico Madridom, prema kojem bi u glavnom gradu Španije ostao još pet godina, zadnjih dana se sve više spominje odlazak Slovenca sa Vicente Calderona. Novi klub bi trebao da bude PSG, a cifra za njegov transfer bi bila astronomska.

Dokaz da bi Jan Oblak u narednim danima mogao napustiti

Nakon što je prije par sedmica bio veoma blizu produženju ugovora, prema kojem bi Slovenac Jan Oblak ostao u Madridu do 2021 godine, a njegova otkuona klauzula bi bila povećana sa 100 na 150 miliona eura, španski mediji su sada okrenuli priču na skroz drugu stranu. Naime, do produženja ugovora neće doći, te bi Jan Oblak uskoro mogao napustiti klub iz Madrida.

>> Bernardo Silva poručio bivšem suigraču da mu se pridruži u Manchester Cityju

Mediji prenose vijest da bi Oblak mogao pojačati francuski PSG, koji bi nakon dolaska Neymara za kojeg su izdvojili 200 miloina funti, bio spreman da plati još jedan astronomski iznos od čak 100 miliona eura za ponajboljeg golmana na svijetu. Eminentni portugalski list A Bola, prenosi vijest da je agent Oblaka, Miha Mlakar ovih dana boravio u Parizu gdje je dogovarao transfer svog klijenta.

[su_live_koeficijenti]

Da se nešto kuha u Parizu govori nam činjenica da je sportski direktor parižana portugalac Antero Henrique, koji je u prošlosti sarađivao sa Mlakarom i Oblkaom te je u odličnim odnosima sa obojicom jer u eriodu dok je Oblak nosi dres Benfice, Henrique je bio direktor ovog kluba. Ukoliko dođe do transfera, PSG će morati da plati 100 miliona eura što bi bio apsolutni rekord kada su u pitanju golmani a ujedno i jedan od najvećih transfera svih vremena. Tako bi PSG postao ozbiljan kandidat za naslov u Ligi prvaka.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!