NaslovnicaVijestiFOTO: Ovo su novi dresovi svih klubova Premier lige

FOTO: Ovo su novi dresovi svih klubova Premier lige

Nova sezona Premier lige počinje večeras, a u novu sezonu, po običaju, klubovi ulaze sa novim dresovima. U nastavku članka vam otkrivamo kako izgledaju novi dresovi svih 20 timova engleske Premier lige.

dresovi

Engleski klubovi prodaju veliki broj dresova svake godine, što je povezano sa potrošačkom moći i njihovom navijačkom kulturom. Klubovi i proizvođači zadovoljno trljaju ruke, te nije ni čudo da najunosnije ugovore sa proizvođačima opreme sklapaju upravo premierligaški klubovi.

[su_premierleague]

Manchester United potpisao je rekordan 10 godišnji ugovor sa Adidasom, po kojem će zarađivati čak 83 milijuna eura po sezoni, samo na osnovu sponzorskog ugovora, a kada se na to doda procenat od prodaje dresova, po čemu je United u samom svjetskom vrhu, dobije se impresivna cifra.

Nakon dugogodišnje saradnje sa Adidasom, Chelsea je dogovorio saradnju sa američkom kompanijom Nike. Bluesi će na ime 15-godišnjeg ugovora dobijati čak 66 milijuna eura po sezoni, naravno, ne računajaći zaradu od prodatih dresova.

PREMIERSHIP – NAJAVA SEZONE 2017/2018

TABELA: Evo ko je od klubova iz Premier lige najviše potrošio u prijelaznom roku!

Ovo je top 10 transfera Premier lige u ljetnjem prijelaznom roku!

FOTO: Evo kako će izgledati prvih 11 najboljih timova Premier lige

Daleko iza njih je Arsenal, koji na konto ugovora sa Pumom, zarađuje 33 milijuna eura po sezoni. Međutim, po isteku saradnje sa njemačkim proizvođačem, koja se bliži kraju, Gunnersi će navodno potpisati dvostruko veći ugovor, najvjerovatnije sa Adidasom.

Tottenham je ovog ljeta sa Under Armoura prešao na Nike, a od američke kompanije na ime sponzorstva će dobijati oko 27,5 milijuna eura po sezoni.

Liverpoolov ugovor sa New Balanceom, vrijedan 300 milijuna eura, donosi im oko 27,5 milijuna eura po sezoni.

Manchester City od Nikea inkasira 22 milijuna eura po sezoni (po nekim izvorima samo 13 mil.€), a sledeće godine trebalo bi da ih zamijeni Under Armour, po znatno poboljšanim uvjetima.

Ovo su novi dresovi svih 20 timova Premier lige za sezonu 2017/18:

Arsenal domaći
Arsenal gostujući
Arsenal treći

Bournemouth domaći
Bournemouth gostujući
Bournemouth treći

Brighton domaći

Burnley domaći
Burnley gostujući

Chelsea domaći
Chelsea gostujući

Crystal Palace domaći
Crystal Palace gostujući

Everton domaći
Everton gostujući

Huddersfield domaći

Leicester domaći
Leicester gostujući

Liverpool domaći
Liverpool gostujući
Liverpool treći

City domaći
City gostujući

United domaći
United gostujući

Newcastle domaći
Newcastle treći

Southampton domaći
Southampton gostujući

Stoke domaći
Stoke gostujući

Swansea

Tottenham domaći
Tottenham gostujući

Watford domaći
Watford gostujući

WBA domaći
WBA gostujući

West Ham domaći
West Ham gostujući

KLADI SE NA PREMIER LIGU

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno!
Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!