NaslovnicaVijestiIgrači kojima je Juventus produžio karijeru

Igrači kojima je Juventus produžio karijeru

Igrači kojima je Juventus produžio karijeru! Juventus godinama važi za klub koji najbolje posluje, od svih velikana u svijetu fudbala. Kupovina pa zatim prodaja Pogbe je najbolji posao u historiji fudbala, a pored njega tu je još nekolicina igrača koji su u Juve dovedeni kao anonimuse pa kasnije prodani za velike novce ili su ostali u Juventusu pa postali legende kluba. U zadnje vrijeme Juventus dovodi iskusne i provjerene igrače koji su odbačeni od svojih klubova a oni zatim dožive drugu mladost u Torinu.

Igrači kojima je Juventus produžio karijeru

Barcelona, Manchester i Milan imaju nešto zajedničko. Sva tri kluba pogrešno su ocijenili kvalitet igrača u poznim godina, odnosno, olako su se odrekli igrača koji su počeli pružati najbolje partije tek kada su napustili gore navedene klubove. Wolfsburg bi takodjer mogli dodati, ali oni nisu mogli ništa učiniti u slučaju Andree Barzaglia, jer on nije htio produžiti ugovor sa klubom. U nastavku teksta donosimo vam imena četiri igrača koji su u Juventusu doživjeli drugu mladost.

Andrea Pirlo

Najbolji primjer Juventusovog poslovanja. U Milanu su ga se odrekli prelahko. U Juventus je prešao na ljeto 2011 godine, kada je ima 32 godine. Već u prvoj sezoni je bio izabran za najboljeg igrača Juventusa i najboljeg veznjaka Serie A. U četiri provedene sezone u Juvetusu odigrao je 168 utakmica, postigao 19 golova i sakupio 39 asistencija. Četiri puta je osvojio Seriu A, jednom italijanski kup i jednom je igrao finale Lige prvaka. U sve četiri godine bio je izabran u najbolju ekipu Serie A. Trenutno igra za New York u MLS ligi.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Andrea Barzagli

Dugogodišnji član odbrambenog tria Juventusa. U Juve je stigao 2011 godine za 300 000 eura iz Wolfsburga. Tada je imao 32 godine. Do danas je sakupio 229 nastupa, osvojio je četiri puta ligu, igrao je finale Lige prvaka, i četiri puta je bio izabran u idealnu ekipu Serie A. Samo rijetki su vjerovali da će postati nezamjenljiv član ekipe a danas već prepušta svoje mjesto mladjem Ruganiju i Benatiji.

>> Švicarski čudotvorac mijenja Tuchela

Patrice Evra

Francuz nije ostavio tako dubok trag u Juventusu kao Pirlo ili Barzagli, ali svejedno, za takvog igrača je Juve platio mizernih pola miliona eura. Treba napomenuti da United od odlaska Evre još nije pronašao ni blizu kvalitetnog igrača kao što je Francuz bio. Evra je za Juve odigrao 82 utakmice, postigao je tri gola i zabilježio 7 asistencija. Sa Juventusom je osvojio dva naslova italijanskog prvaka te italijanski kup. Bio je žilav tekmec brazilcu Alexu Sandru sve do odlaska u francuski Marseille ove zime.

Dani Alves

Sjani brazilac je u Juventusu manje od godinu dana a za to vrijeme je uspio slomiti nogu, izbivati par mjeseci sa terena, vratiti se i svojim partijama u Ligi prvaka odvesti Juve u finale. Dokazao je da ga je Barca olako pustila, te da dan danas na svijetu ne postoji bek sa kvalitetama koje posjeduje Dani alves, bez obzira na godine. Sigurno! Svaka čast majstore, teško da će Barca naći beka tvog kalibra, a o tome nisu razmišljali kada su te pustili da odeš. I to za besplatno!


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!