NaslovnicaVijestiJoan Laporta: Oni su bili jedini klub koji je poslao ponudu za...

Joan Laporta: Oni su bili jedini klub koji je poslao ponudu za Messija

Joan Laporta: Oni su bili jedini klub koji je poslao ponudu za Messija! Nekadašnji predsjednik Barcelone otkrio je ime kluba koji je još 2006. godine poslao zvaničnu ponudu za Messija, tešku 150 miliona eura, što bi u to vrijeme ( ali i dan danas) predstavljalo apsolutni rekord kada su obeštećenja u pitanju. Tada mu je postalo jasno da otkupna klauzula mora da bude veća.

jedini klub koji je poslao ponudu za Messija

Joan Laporta koji se neuspješno pokušava vratiti na mjesto predsjednika Barcelone u razgovoru za The Guardian je rekao da se ni u jednom trenutku nine plašio da će Messi napustiti klub. Nakon osvojene titule španskog prvaka 2006. godine u kojoj Messi još uvijek nije bio standardni član postave, milanski Inter je poslao ponudu vrijednu 150 miliona eura, za tada još uvijek tinejdžera.

[su_live_koeficijenti_v2]

“Godine 2006. predstavnici milanskog Intera stigli su u Barcelonu sa ponudom teškom 150 miliona eura za Lea Messija. To je bila njegova otkupna klauzula, koju smo morali prihvatiti. Ali zbog odnosa sa njegovim ocem Jorgeom, bio sam sasvim miran i znao sam da neće napustiti klub. Zbog toga smo podigli Messijevu otkupnu klauzulu na 250 miliona eura.”

>>Pogledajte kakvu kaznu zahtijevaju navijači Milana za Donnarummu

“Rekao sam Jorgeu da će morati platiti 150 miliona eura ako uopšte žele da započnu pregovore jer ja nemam namjeru da ga prodam. Rekao sam mu da je njegovom sinu suđeno da postane najveći svih vremena, a da će mu to biti omogućeno ako bude igrao u ekipi kao što je Barcelona.” završio je Laporta.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

 

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!