NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Šta je uradio sir Alex Ferguson kada je mladi igrač na...

NEVJEROVATNO: Šta je uradio sir Alex Ferguson kada je mladi igrač na trening Uniteda stigao sa Bentleyem

NEVJEROVATNO: Šta je uradio sir Alex Ferguson kada je mladi igrač na trening Uniteda stigao sa Bentleyem! Zašto je Sir Alex Ferguson bio jedan od najuspješnijih menadžera u hitoriji nogometa? Dok je škotski šef bio poprilično loš sa taktičke strane, njegovo vođenje tima učinilo ga je tako legendarnim. Jednostavno rečeno, Ferguson je iz svakog igrača izvukao njegov maksimum i još više.

Šta je uradio sir Alex Ferguson

Želio je da se svi njegovi igrači ponašaju isto, da ginu jedan za drugog i da ne oklijevaju riješiti se bilo koga ko je istupio iz tog sistema – bez obzira koliko god bilo dobar (David Beckham, Ruud van Nistelrooy, Roy Keane i Jaap Stam). Za njega su svi igrači bili isti, bez obzira na njihovu reputaciju.

Dok je Ferguson izgradio ekipu zvijezda, također je želio dati priliku mladim igrača koji su “diplomirali” u poznatoj akademiji Manchester Uniteda . Naravno, Ferguson je taj koji je omogućio igračima poput Beckhama, Nickyja Butta, Garyja Nevillea, Phil Nevillea, Paul Scholesa i Ryan Giggsa, da debituju za Uniteda a kasnije postanu planetarne legende.

Fergusonov stav prema mladim igračima u klubu otkrio je bivši igrač Uniteda David Bellion.

>> Rooney je htio napustiti United kada je Ferguson 2010. godine odbio priliku da potpiše ovog igrača

David Bellion igrao je Unitedu od 2003. i 2006. godine i, u intervjuu za The Sun, otkrio kako je Ferguson jednom naučio jednog dječaka vrlo teškoj lekciji.

“Jednom, mladi igrač, koji je malo prije toga postao profesionalac, stigao je sa Bentleyem na trening, Sir Alex ga je odmah prodao”, objasnio je Bellion.

“Vozio sam se do Carringtona (trening centar Uniteda) u Mini Austinu gotovo godinu dana, iako sam imao kod kuće Mercedesa. Sir Alexu se nije sviđalo da su mladi igrači isticali i pravili zvijezde od sebe. Mrzio je svakoga ko je pokazao svoje bogatstvo prije nego što su u životu ili na terenu nešto napravili.” rekao je Bellion.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!