NaslovnicaVijestiRooney je htio napustiti United kada je Ferguson 2010. godine odbio priliku...

Rooney je htio napustiti United kada je Ferguson 2010. godine odbio priliku da potpiše ovog igrača

Rooney je htio napustiti United kada je Ferguson 2010. godine odbio priliku da potpiše ovog igrača! Wayne Rooney konačno napustio Manchester United ovog ljeta te se vratio u svoj matični klub Everton ovog ljeta. Kažemo “konačno” jer su postojale brojne prilike kad je legendarni napadač bio blizu napuštanju Old Trafforda. Možda je Rooney najbliži odlasku bio 2010. godine. kada je imao mnogo nesuglasica sa Fergusonom.

Rooney je htio napustiti United

Nakon posljednjeg dana sezone 2009/10, Rooney je otišao razgovarati s menadžerom Sir Alex Fergusonom i nagovijestio da želi otići nakon što je ostao bez zagarantovanog mjesta u ekipi i što je često igrao izvan svoje prirodne pozicije.

“Wayne je rekao da želi da ide jer je mislio da igra izvan svoje prirodne pozicije”, rekao je Ferguson pri izdavanju svoje autobiografske knjige još 2013. godine.

Ali bio je još jedan razlog zašto je Rooney ušao u konflikt s Fergusonom. Prema Guardianovom članku još iz 2013. godine, šef Uniteda odbio je  potpisati igrača kojeg je predložio Rooney. Taj igrač je – Mesut Ozil.

>> Šokirat će te se kada saznate šta je Coutinho izjavio prilikom potpisivanja novog ugovora u januaru!

Oni su tada napisali: “Wayne Rooney je okrivio Sir Alexa Fergusona zbog toga zašto nije potpisao Mesut Özila, a situacija se toliko pogoršala da je Rooney skoro pa gotovo dres Uniteda zamjenio dresom Manchester Citya u 2010. godini, iako se o tome jako malo pričalo.”

“Ferguson je okrivio Rooneya zbog njegovog sramotnog postupanja prema njemu tijekom sukoba, u kojem je on rekao da bi United trebao dovesti Özila koji je nakon toga potpisao za Real Madrid.”

Ironično, Ozil je imao priliku priključiti se Manchester Unitedu u ljeto 2013. Međutim, David Moyes nije uspio osigurati ugovor za njemačkog veznog igrača, koji se je tako pridružio Arsenalu u transferu vrijednom 42,5 milijuna funti.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!