NaslovnicaVijestiNjemačka policija uhitila odgovornog za bombaški napad u Dortmundu

Njemačka policija uhitila odgovornog za bombaški napad u Dortmundu

Njemačka policija uhitila je jednog od dvojice osumnjičenih koji se terete za sinoćnje eksplozije u Dortmundu, priopćilo je Federalno tužiteljstvo. U pismu koje je pronađeno na mjestu napada traži se povlačenje njemačkih aviona iz Turske i zatvaranje američke zrakoplovne baze Rammstein u Njemačkoj.

njemačka policija

Tri eksplozije dogodile su se u blizini autobusa nogometaša Borussije Dortmund, a nije bilo težih posljedica jer autobus ima blindirana stakla. Glavna tužiteljica Frauke Koehler potvrdila je da se istražuje moguća “teroristička veza”, prenio je AFP.

“Dvije osumnjičena iz islamističkog spektra nalaze se u fokusu istrage. Stanovi obojice su pretraženi i jedan od njih je zadržan u pritvoru”, navela je Koehler.

Koehler je navela da pismo pronađeno na mjestu napada na autobus, koji je prevozio igrače nogometnog kluba Borussia Dortmund, sugerira da je napad povezan s islamističkim ekstremističkim motivom.

>>Roman Burki otkrio što se desilo u autobusu Dortmunda nakon eksplozije: “Sjedio sam pored Bartre”

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

Koehler je dodala da je u pismu traženo povlačenje njemačkih aviona unutar izviđačke misije “Tornado” iz Turske, koja djeluje u sklopu međunarodne koalicije koja se bori protiv Islamske države i zatvaranje američke zrakoplovne baze Rammstein u Njemačkoj. Prema njenim riječima, njemačke vlasti još procjenjuju da li je pismo kredibilno.

Navela je da vlasti “ozbiljno sumnjaju” u drugu poruku o preuzimanju odgovornosti objavljenu na jednom antifašističkom internet portalu u kom se tvrdi da je napad izveden u znak odmazde zbog “blagog stava” kluba prema neonacističkim i rasističkim navijačima.

Agencija AP napominje da federalno tužiteljstvo obično preuzima slučajeve koji se smatraju ozbiljnim, uključujući i one za koje se sumnja da su teroristički motivirani.

Prethodno je policija objavila da istražuje moguću “islamsku vezu” povodom napada, pošto je na mjestu napada pronađeno pismo u kojem se spominje napad na božićnom vašaru u Berlinu.

Glasnogovornica policije Nina Vogt rekla je za TV postaju ZDF da “istraga mora kretati u svim pravcima”.

Prethodno je ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Ralf Jaeger rekao da je pismo u kome se preuzima odgovornost za eksplozije u blizini autobusa nogometnog kluba Borussia Dortmund, u kojima je jedan igrač povrijeđen – “neuobičajeno”. Jaeger je izjavio novinarima da je policija ponovo poduzela dodatne mjere sigurnosti u Dortmundu, gdje će u srijedu navečer Borussia i Monaco odigrati odložiti nogometni meč u Ligi prvaka.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!