NaslovnicaVijestiOtkrivamo koje su se reprezentacije već plasirale na SP 2018

Otkrivamo koje su se reprezentacije već plasirale na SP 2018

Otkrivamo koje su se reprezentacije već plasirale na SP 2018! Broj ekipa koje su već obezbijedile plasman na SP u Rusiji naredne godine, iz kola u kolo je sve veći. Neke reprezentacije su već osigurale plasman dok se neke grčevito bore da obezbjede nastup u baražu, preko kojeg će se pokušati kvalifikovati na smotru najboljih reprezentacija na svijetu.

koje su se reprezentacije već plasirale na SP 2018

U nastavku teksta vam donosimo spisak svih reprezentacija koje su već obezbjedile nastup na prvenstvu u Rusiji, te očekivanja od svake reprezentacije na predstojećem prvenstvu.

Evropa

Domaćin prvenstva – Rusija

Ekipa Stanislava Čerčesova nije uspjela da prođe grupu na Kupu konfederacija, izgubivši utakmice protiv Meksika i Portugala nakon pobjede u prvom kolu nad Novim Zelandom. Ekipa koja se već godinama pati, nakon generacije sa Arhavinom i polufinala na prvenstvu Evrope 2008, nisu pokazali ništa a ovo će im biti prilika da pred svojim navijačima pokažu nešto više. Zanimljivo je da je Južna Afrika jedini domaćin  svjetskog prvenstva koja nije uspjela da prođe grupnu fazu, a kako stvari stoje, Rusija bi mogla postati druga reprezentacija kojoj to nije uspjelo.

Belgija

Belgija je prva evropska reprezentacija koja se pridružila domaćinima Rusiji u finalu jer su bez problema prohuktali nezgodnom kvalifikacionom grupom u kojoj su još bile reprezentacije Bosne i Hercegovine i Grčke.

Poznavaoci Engleske Premier lige dobro su upoznati sa sastavom Belgije, s obzirom da veliki broj Belgijanaca nastupa u Engleskoja neki od njih su  Moussa Dembele, Marouane Fellaini, Christian Benteke, Romelu Lukaku, Kevin de Bruyne, Eden Hazard… Belgija zbog njih spada u sami vrh favorita za naslov na prvenstvu u Rusiji.

Južna Amerika

Brazil

Brazil je postao prva reprezentacija koja se kvalifikovala i rezervisala svoje mesto u Rusiji, još u martu mjesecu. Uvijek su među prvim favoritima za naslov, petostruki pobjednici SP-a, predvođeni najskupljim nogometašom svijeta Neymarom, Brazil ponovo ima magiju u ekipu, napadačku igru koja je specifična za Karioke a sa klupe ih predvodi trener, koji preferira baš tu vrstu igre, talentovani Tite.

Sjeverna, Centralna Amerika i Karibi

Meksiko

Ekipa Juana Carlosa Osoria posjeduje ogroman napadački arsenal, ali su ipak igrali oprezan nogomet u kvalifikacijama, te su postigli svega 11 golova na 8 utakmica. Odbrana bi mogla da bude problem jer nastup legendarnog kapitena Rafaela Marqueza nakon američkih optužbi da je povezan sa trgovinom droge, je pod znakom pitanja.

>> Čeka nas drama: Evo kako Hrvatska može do SP 2018!

Azija

Iran

Iran na prvenstvo u Rusiju dolazi kao jedna od najslabijih reprezentacija što se tiče igračkih imena ali reprezentacija koja zasigurno svima može pomrsiti račune, barem u grupnoj fazi takmičenja. Oni su u kvalifikacijama uspjeli da sačuvaju svoj gol bez primljenog pogodka čak 18 sati. Ta serija je počela u novembru 2015. godine nakon pobjede nad Guamom od 6-0, a završila se u jučerašnjem remiju sa reprezentacijom Sirije, 2-2.

Južna Koreja

Na prethodna tri Svjetska prvenstva, Južna Koreja nije uspela da ponovi svoj uspjeh iz 2002. godine kada su stigli u polufinale. Ovog puta su stigli do Rusije sa samo četiri pobjede i 11 postignutih golova u 10 kvalifikacionih mečeva, što je bilo dovoljno da osvoje drugo mjesto iza Irana u svojoj grupi. Ovo će njima biti deveto prvenstvo za redom, te su već odavno dostigli veliki respekt u svijetu nogometa.

Japan

S obzirom na odličan timiski kadar kojim razpolaže trener Halilhodžić, uz igrače kao što su Keisuke Honda i Shinji Kagawa, apanski stil igre je lak za oči te igraju atraktivan nogomrt. Međutim, trener Vahid Halilhodžić je morao da dobije povjerenje od čelnika saveza, a pobjedom od 2:0 protiv reprezentacije Australije uspjeo je da obezbjedi nastup u Rusiji te je na taj način sačuvao svoj posao.
Saudijska Arabija
Ovo će biti prvo svjetsko prvenstvo za Saudijsku Arabiju od 2006. koje ne pamte po dobrom jer su poraženi od Njemačke sa čak 8-0.

Domaća liga je jedno od najjačih takmičenja u Aziji, zahvaljujući činjenici da igrači iz Saudijske Arabije rijetko odlaze u inostranstvo. Međutim, u poslednjih nekoliko godina, saudijski fudbal je u opadanju. Zeleni sokolovi nisu osvojili Azijski kup od 1996. godine, a zadnji put kada je Saudijski klub osvojio Ligu šampiona u Aziji bilo je 2005. godine.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!