NaslovnicaVijestiAubameyang nakon dolaska Emeryja konačno rekao što zaista misli o Wengeru

Aubameyang nakon dolaska Emeryja konačno rekao što zaista misli o Wengeru

Nakon nekoliko tjedana čekanja, Arsenal je jučer konačno obznanio ime novog trenera, a riječ je o Unaiju Emeryju, koji je tako zamijenio legendarnog Arsenea Wengera.

Aubameyang kritikovao Wengera

Kao favoriti za preuzimanje klupe Arsenala u posljednjih mjesec dana navodili su se Luis Enrique, Massimiliano Allegri i Mikel Arteta, ali je ipak bivši trener Paris Saint-Germaina i Seville stigao na Emirates.

[su_champions_league]

Njegov dolazak u klub iz sjevernog Londona izazvao je mještovite reakcije kod igrača i navijača, a jedna od najvećih zvijezdi ‘Topnika’ Pierre-Emerick Aubameyang, koji je u zimskom prelaznom roku početkom ove godine stigao iz Borussije Dortmund za cifru od 64 miliona eura, priznao kako je uzbuđen zbog odlaska Wengera i novog početka.

U interjvuu za RMC Sport, gabonski reprezentativac je rekao: “U jednu ruku, kao i navijači, osjećam se čudno što je Wenger otišao, ali ovo je svakako novi početak. Moram reći istinu, u posljednjih nekoliko sezona klub je malo stagnirao i mislim da su svi zapravo uzbuđeni da vide što će se dogoditi sljedeće sezone. Čudno je kad trener ode nakon 22 godine provedene u klubu, ali to je život. Moramo gledati prema naprijed, ovo će biti novi početak, tako da ćemo vidjeti kako će nam ići. Svi u klubu moramo shvatiti kako moramo raditi naporno kako bi se natjecali sa najboljima.”

[su_champions_league_final]

Nema sumnje da je Aubameyang rekao istinu izjavom o stagniranju Arsenala, s obzirom da se ‘Topnici’ nisu kvalificirali u Ligu prvaka drugu uzastopnu sezonu, ali zanimljivo je što je ovo rekao tek nakon odlaska francuskog stručnjaka, a ne ranije ove sezone.

28-godišnjak je također dao svoje mišljenje o Wengerovom nasljedniku Unaiju Emeryju rekavši: “On je stvarno dobar trener. U PSG-u nikad nije lako, pritisak je ogroman, a on je tamo uradio odličan posao, kao i sa Sevillom. Mislim da svi znaju da volim igrati u vrhu napada i nadam se da ćemo igrati sa dva napadača, to bi bilo idealno. Međutim, ukoliko bude tražio da igram na krilnoj poziciji, neće biti problem.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!