NaslovnicaVijestiBild tvrdi: Poznat nasljednik Arsenea Wengera u Arsenalu

Bild tvrdi: Poznat nasljednik Arsenea Wengera u Arsenalu

Već duže vrijeme mediji širom svijeta pišu o odlasku Arsenea Wengera iz Arsenala koji ne bilježi dobre rezultate ove sezone. Ispali su u osmini finala Lige prvaka od Bayerna koji im je zabio čak 10 golova u dvije utakmice. Također, ni u Premiershipu ne opravdavaju očekivanja, stoga su sve češće poruke navijača Arsenala protiv Arsenea Wengera. Njemački list Bild tvrdi da je poznat nasljednik Arsenea Wengera u Arsenalu.

nasljednik arsenea wengera

Wenger, koji je u Arsenalu od 1996. godine, nerado govori o odlasku iz Arsenala, a skoro je njegov pomoćnik rekao da francuski stručnjak ne ide nigdje iz Arsenala. Međutim, njemački list Bild tvrdi drugačije. Prema njihovim riječima već je poznat nasljednik Wengera u londonskom klubu. Arsenal je već kontaktirao trenera njemačke Borussije Dortmund, Thomasa Tuchela.

Tuchel ima ugovor sa Borussijom Dortmund do ljeta 2018. godine, ali direktor ‘Milionera’, Hans-Joachim Watzke rekao je da njemački stručnjak neće ući u posljednju godinu ugovora, tako da preuzimanje Arsenala i nije tako nemoguće.

Thomas Tuchel ove sezone postiže veoma dobre rezultate sa timom sa Westfalena, a iz Bilda smatraju da je upravo on pravi čovjek da naslijedi Wengera. Tuchel se sa žuto-crnim kvalifikovao u četvrtfinale Lige prvaka, a u njemačkom prvenstvu zauzimaju treće mjesto, iza Bayerna i RB Leipziga.

Arsene Wenger je prije Arsenala vodio japanski klub Nagoya Grampus, a prije toga Monaco. Najveći uspjeh francuskog trenera u Arsenalu je sezona 2003/04 kada su završili sezonu kao prvaci Premiershipa, i to bez ijednog poraza – 49 utakmica. Arsenal je postao jedini tim kojem je to pošlo za rukom.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!